Felhasználónév: Jelszó:
Milyen fejlesztést szeretnél legközelebb (ld. alább)
új AF képességek
napi rutinok nyitóoldal
szintküldetések
fennmaradó apróságok tali listáról
új esemény
Szerző
Topic neve: Milyen fejlesztést szeretnél?
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3592 hozzászólás
Profil megtekintése
Milyen fejlesztést szeretnél?
1. hozzászólás - 2012.09.12. 22:03:23
Olvasd el ezt, mielőtt szavazol!

Jelenleg több, teljesen kész dokumentáció is van a tervezőasztalon. Volt egy listánk a találkozóról, hogy milyen fejlesztések állnak sorban, ezekről ebben a topicban írtam:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,810.0
Bolddal megjelöltem, ami közben elkészült.

Jelenleg az ügyfélszolgálati rendszeren dolgozunk, hogy a problémákat gyorsabban, hatékonyabban meg tudjuk oldani, és Baratynak ne kelljen ezek megoldásával tölteni a fél munkaidejét, erre az adminok is képesek legyenek. Ez még legalább 2 hetet vesz igénybe. Természetesen a bugokat közben is javítjuk.

A véleményeteket szeretnénk kérni, hogy utána mi következzen.

1.) Új megaesszenciák és új AF képességek, lásd:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,820.0

2.) Napi rutinok. Kijelezzük, hogy milyen, naponta végrehajtandó feladatok vannak, ezekből mi készült el és mi nem. Ezenkívül a több napi egymás utáni belépést hűségjutalommal honoráljuk. A fejlesztési dokumentáció már elkészült, további részletek itt a fórumon.

3.) Szintküldetések. A végzet templomához kapcsolódó feladatrendszer, amit szintenként egyszer lehet megcsinálni. Elsődleges célja hogy a kezdő játékosoknak több tennivalót adjon, de hozzáférhető lesz minden játékosnak. A kezdőket segítő egyéb tervezett lépések: gyorsabb vadászat, minimum LE mindenképp jár portyáért, szakértelmek 2. szinttől, kalandok 1. szinttől. Státusz: Fejlesztési dokumentáció elkészült.

4.) Fennmaradó apróságok a talis listáról (ami nincs bolddal megjelölve)
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,810.0

5.) Egy új esemény. Ez is már komplett meg van tervezve, a címe A bolygó ura.
"Évek teltek el azóta, hogy a végzeturak visszahódították a Felszínt és elpusztították az Ellenség utolsó egyedeit. Aztán megküzdöttek számos egyéb nehézséggel, bezárták a világot végigtomboló óriássárkányt, Landragórt, és legyőzték a xenomorfok seregét. Eljött az idő, hogy eldöntsék: ki a leghatalmasabb, ki az, akit uralkodójukként választanak. Ki lesz végül a bolygó teljhatalmú ura... Az Ellenség ezeréves uralmának rettenetes mementójaként magasodik a horizont fölé az Irtózat Piramisa. A halált hozó építmény tetejére eddig még senkinek sem sikerült élve feljutnia. Most eljött az idő: aki elsőként jut a piramis csúcsára, az lesz a bolygó ura..."
Az esemény három hétig tart. Ez idő alatt kell az Irtózat Piramisának minél több szintjét leküzdened. Minden szintért, amin túljutsz, busás jutalum üti a markod. Az pedig, aki elsőnek jut a csúcsra, a bolygó ura címet viselheti egészen addig, amíg a következő verseny során kihívója le nem taszítja trónjáról. A piramisnak hét szintje van, minden szintnek csak akkor kezdhetsz neki, ha az előzőt teljesítetted.

Természetesen mindenre sort fogunk keríteni, most egyszerűen csak arra vagyunk kíváncsiak, mi jelenti számotokra a legmagasabb prioritást.
A hozzászólást Miklós módosította 2012.09.12. 22:04:19-kor
Pontszám: 8.91
kedvencQuellonFérfi
Végzetúr mester
2859 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen fejlesztést szeretnél?
2. hozzászólás - 2012.09.12. 22:18:08 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Bugok tömkelegének javítása mindennél fontosabb, utána jöhet szép sorban a többi.
Talán helyesebb lett volna (amennyiben megoldható), ha rangsorolni tudjuk az 5 pontot, nem pedig csak 1 abszolút elsőt választhatunk.
Az új event nagyon jól hangzik, beindítja az ember fantáziáját/kíváncsiságát!
A napi rutinok és a szintküldik azt hittem egybe tartoznak és egyszerre jönnek, de lehet félreértettem korábban.
A taliról visszamaradt dolgok átfedik majdnem az összes többi menüpontot pár felesleges más dologgal.
Nem könnyű a választás, de sokat ígérő Szerintem le a kalappal, ez ütős esti mese, remélem mind olyan szép és jó lesz, mint amilyennek hangzik!

*Nagyon kíváncsi leszek az új eventre, de ugye a Landragór után lesz és nem túrja ki azt?
A hozzászólást Quellon módosította 2012.09.12. 22:20:29-kor
V1 - Quellon
V6 - Hannibal
Átvehető karakter részletekért kattints ide.
Pontszám: 7.96
népszerűMortuFérfi
Végzetúr mester
2450 hozzászólás
Profil megtekintése
3. hozzászólás - 2012.09.12. 22:24:52
Azért azt remélem, hogy a mithril tárgyakat már nem lehet majd tovább fejleszteni, megállnak ezen a szinten...
A hozzászólást Mortu módosította 2012.09.12. 22:25:16-kor
Pontszám: 7.47
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3592 hozzászólás
Profil megtekintése
4. hozzászólás - 2012.09.12. 22:52:42 (Válasz Quellon #2 hozzászólására.)
Igen egy rangsorolás jobb lett volna de sajnos ilyet nem tudok. Szavazzatok arra ami a legfontosabb, és utána legfeljebb megint kirakunk egy szavazást a maradék négyre. (vagy mivel a szavazat módositható, 1 hét után lezárjuk, eredményt hirdetünk, és akkor lehet a maradék 4-re átrakni).

Bugok tömkelege - Baraty 2 hét szabin volt, most a bugokat javítja. W5 beragadt aukció, szövi küldi jutalom stb minden javitva lesz. Ha 2 nap múlva még mindig van vmi, amit nem korrigáltunk, kérem jelezzétek emailben nekünk!
Pontszám: 8.40
kedvelt tagDozerNő
Végzetúr mester
1275 hozzászólás
Profil megtekintése
5. hozzászólás - 2012.09.12. 22:59:23
valószínűleg szinte mindenki az új eseményre szavaz majd, de az csak időszakos dolog... szerintem a napi rutint és a szintküldetéseket kellene előre venni, azok "hosszabb távú" fejlesztések...
A hozzászólást Dozer módosította 2012.09.12. 22:59:56-kor
V3-Alíz
Pontszám: 5.76
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
6. hozzászólás - 2012.09.13. 00:41:54
Egyetértek, hogy ez a szavazás így nem túl jó.
- Kellene tudni a programozási, megvalósíthatósági időt.
- Az AF képességek, mint a topicban is kiderült, roppant kevesek és továbbra se alternatív választást adnak, hanem lineáris vonalat, amit mindenki végigcsinál, mert nem lehet másra költeni.
- Megaesszenciák jó és talán ezek programozása a legrövidebb?
- Napi rutinok baromi összetett, kinek mit jelent. Ha valóban minden belekerül, de dinamikusan állítható, akkor ok. Ha egy része kimarad, aminek ott kellene lennie, akkor halasztós. A napi aktivitást díjazó cucc viszont ok.
- Szintküldetések baromi hosszú időnek tűnik és az elemenként is bekerülhet, nem kell azonnal egyszerre.

És persze a bugtalanítás. Mindenképpen ezt javasolnám 0 prioritással.
Pontszám: 7.67
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
7. hozzászólás - 2012.09.13. 01:00:51 (Válasz Dozer #5 hozzászólására.)
Dozer ebben tévedsz szerintem.

Valami hihetetlen undorító, hogy körbe kell néznem minden nap akár többször is (Fene se emlékszik éjjel, hogy előző nap hajnalban mi volt!):

-Volt-e 1 portyám (sisakszilánk)
-Volt-e 1 kalandom (sisakszilánk)
-Volt-e 1 kihívásom (sisakszilánk)
-Volt-e 1 vadászatom (sisakszilánk)
-Volt-e 1 elfogásom (sisakszilánk)

-Forgathatok-e még szerencsekereken

-Manakonsolhatok-e (templom miatt is!)
-Jártam-e Lady Alvariel oldalon (templom...)
-Néztem-e épület statisztikát (templom...)
-Megnéztem-e a saját helyezésem a toplistán (templom...)
-Van-e "üthető" epik (templom...)

Ezen felül utálom nézni:
-Mennyi kisebb térkapus fókuszom eshet még
-Mikor jár le a specializáció ciklusa
-Süthetem-e már a kutat
-Event alatt, hogy aznap töltöttem-e már 1x a pilont

Ha nincs script feltelepítve, akkor:
-Vásároltam-e már aznap őskőért italokat
-Mosogattam-e már az aukciós házban

Ezek azok a "napi rutinok" hirtelen, amik nem elég hogy "mókuskerék" efektusok, de mivel egyes adatokat úgy kell nyomozni (pl. sisakszilánk gyűjtés) így a több világon való komolyabb játék egyenlővé vált a jegyzeteléssel, amit lássuk be egy-két szerveren del gomb kíséretében egyszerűbb megoldani, hogy csökkenjen a tényleges időigényt

A játék alap "reklámja", hogy nem kell rá sok idő. Amennyiben valaki picit is komolyan veszi, akkor a fent említett dolgok folyamatos végignyálazása igencsak komoly időigénnyel bír!

Másik ügy az időráfordítás/haszon arány ahogy Cras is jelezte. Nekem baromira nem kell egy új event, ha annak kódolása, tesztelése, lagja, bugfixe elvesz 1-2 hónap programozási időt esetléegesen, miközben tonna kis aprósággal lehetne javítani az "életszínvonalat" olyan helyeken, ahol komoly fejlesztési elmaradások vannak. (pl.: portya képlet újraírása, aukciós core újraírása, játékosok alól kifutott programkód betömögetése (AF képességek, új megák, új epik kincsek, Kristály horda ru1 suzerveren stb...), rég beígért apró modosítgatások etc.)
A hozzászólást Birka módosította 2012.09.13. 01:08:52-kor
Pontszám: 7.93
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
8. hozzászólás - 2012.09.13. 06:41:40
Uj AF es megaesszencia melle oda lehetne csapni az uj epuleteket is.
Pontszám: 7.01
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
9. hozzászólás - 2012.09.13. 06:44:59 (Válasz Mortu #3 hozzászólására.)
Idézet: Mortu - 2012.09.12. 22:24:52
Azért azt remélem, hogy a mithril tárgyakat már nem lehet majd tovább fejleszteni, megállnak ezen a szinten...

Vajon miert remelsz ilyet? A fejlodesi lehetosegek hianya is lehet vonzo valakinek?
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
10. hozzászólás - 2012.09.13. 06:47:46 (Válasz Miklós #4 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2012.09.12. 22:52:42
Bugok tömkelege - Baraty 2 hét szabin volt, most a bugokat javítja. W5 beragadt aukció, szövi küldi jutalom stb minden javitva lesz. Ha 2 nap múlva még mindig van vmi, amit nem korrigáltunk, kérem jelezzétek emailben nekünk!

Sajnos van sok regi bug, amik honapok, vagy epp evek ota vannak jelen. Peldaul, hogy a poartya ablakban megjelennek olyanok akiket nem lehet utni, vagy az, hogy 15% folott nem enged tamadni.
De van olyan is, hogy X tulajdonsagfejlesztesbol egyhez nem vonta le a LE-t, 2-3 csatabol is megkapom a sisakkristalyt. tehat egy csomo egyidejusegi problema.
kedvencTruth80Férfi
Végzetúr mester
1247 hozzászólás
Profil megtekintése
11. hozzászólás - 2012.09.13. 07:56:38
Reszemrol a sorrend:

napi rutinok nyitooldal - ezt mar regota varom
uj esemeny
szintkuldetesek
fennmarado aprosagok tali listarol
uj AF kepessegek

Az uj megaesszenciak leirasat hol talalom?
A hozzászólást Truth80 módosította 2012.09.13. 07:56:55-kor
Beherit V3 - Kocsma bogarak

Végzetúr wiki - millió hasznos infoval
http://vegzetur.wikidot.com

Egy nagyon jó javaslatrendszer a varázslói mágiára:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,180.5300#hsz5307
Pontszám: 8.62
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
12. hozzászólás - 2012.09.13. 08:47:12 (Válasz Truth80 #11 hozzászólására.)
Nincs a megákról nyilvános lista. Én kb 3 hete küldtem be egy 15-ös listát, amit nyilván fognak módosítani, kihúzni belőle, belerakni mást, ezért nem is akarom nyilvánossá tenni. A régiek upgrade-je mellett új képességek (kapcsolódva az új fejlesztésekhez: templom, szerencsekerék, szöviküldik) is megjelennek benne. Aztán persze lehet, hogy nem ez lesz használva, hanem Miklósék állítanak össze nagyban más listát Akik látták, azok szerint nincs benne bődületes baromság.
A hozzászólást Craslorg módosította 2012.09.13. 08:47:41-kor
Pontszám: 7.67
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
13. hozzászólás - 2012.09.13. 08:49:37 (Válasz Craslorg #12 hozzászólására.)
Tedd ki! Legalább lesz min csámcsogni a "jónépnek"! (Magamat nem beleértve.)
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 6.85
kedvencTruth80Férfi
Végzetúr mester
1247 hozzászólás
Profil megtekintése
14. hozzászólás - 2012.09.13. 08:51:51
Jaja johet, en is kivancsi vagyok a javaslatokra.
Beherit V3 - Kocsma bogarak

Végzetúr wiki - millió hasznos infoval
http://vegzetur.wikidot.com

Egy nagyon jó javaslatrendszer a varázslói mágiára:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,180.5300#hsz5307
Pontszám: 7.94
kedvencBpetya75Férfi
Végzetúr mester
2303 hozzászólás
Profil megtekintése
15. hozzászólás - 2012.09.13. 09:14:41
Én is a bugzás javítására szavazok nulladik feladatként. Itt nem két hét alatt felhalmozódott problémákról van szó. Mielőtt újabb fejlesztések kerülnek be, ami egyébként nagyon is örömteli esemény, a játék mostani formájában legyen minél inkább bugmentes. Nyilván 100%-osan nem lesz az, de olyan visszatérő bugok, mint pl a szövetségi küldetések 1-2-3*-os jutalma, vagy az AH, vagy a gyorsításnál az ok nélküli őskő fogyasztás, hogy csak párat említsek, ne maradjanak bent hetekig, hónapokig.

Ha ez meg van, akkor részemről a napi rutin lenne az első, az új event meg a második.
Pontszám: 9.08
kedvelt tagHypeFérfi
Végzetúr mester
264 hozzászólás
Profil megtekintése
16. hozzászólás - 2012.09.13. 09:49:32
+1 szavazat a bugmentesítésre és a bődületes helyesírási hibák illetve pontatlan leírások javítására. Az aukciós házban a mai napig az szerepel, hogy 5 napos az aukció, a térkép esemény leírásában nincs szó a térképkeresés szakiról stb.
Hype, v1
Pontszám: 7.69
kedvencIsten KardjaFérfi
Végzetúr mester
628 hozzászólás
Profil megtekintése
17. hozzászólás - 2012.09.13. 09:58:37
Bugmentesítés, aztán jöhet bármi.
V5 - Zafír Istenek - Isten Kardja
V3 - Lord IK - átvett karakter...meglátjuk mi lesz belőle
Pontszám: 7.97
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
18. hozzászólás - 2012.09.13. 10:25:06 (Válasz Hype #16 hozzászólására.)
Idézet: Hype - 2012.09.13. 09:49:32
+1 szavazat a bugmentesítésre és a bődületes helyesírási hibák illetve pontatlan leírások javítására. Az aukciós házban a mai napig az szerepel, hogy 5 napos az aukció, a térkép esemény leírásában nincs szó a térképkeresés szakiról stb.

Az en kis naiv agyammal azt gondolom, hogy az automata ugyfelszolgalat reszet kell, hogy kepezze a jatekon beluli leirasok pontositasa.
Pontszám: 7.02
kedvencMihrNő
Végzetúr tanonc
12 hozzászólás
Profil megtekintése
19. hozzászólás - 2012.09.13. 10:41:08
1.
BUGMENTESÍTÉS.

2.
V5-ôn új épületek kellenének vagy legalább néhány épület továbbfejlesztése!!!
Rövidesen nem lesz mit építenünk a Dicsőség piramisán kívül...
Pontszám: 8
népszerűTigristappancsFérfi
Végzetúr mester
402 hozzászólás
Profil megtekintése
20. hozzászólás - 2012.09.13. 11:20:55
Egyértelműen a napi rutinok az elsődleges fontosságú, ez önmagában olyan szintű minőségi emelkedést hozna ami minden egyebet maga mögé utasít. Utána kellen következnie azoknak a dolgoknak amik már kifutnak a játékosok alól (épületek, AF, eszenciák), mindezek után pedig egy alapos optimalizálás és rovarírtás. A többi kacat jöhet utána. : )

(egyébként az új esemény a leírtak alapján nem gondolom, hogy sokáig tartana leprogramozni, lényegében a templom meg a szintén elkészült dokumentációjú szint küldetések újrahasznosításának tűnik, de ez nem jelenti azt, hogy a leírtak nekem ne tetszenének ezzel kapcsoltban)
Pontszám: 8.62
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőRésföld - a HKK legújabb kiegészítője