Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Új: kvíz olimpia
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Új: kvíz olimpia
281. hozzászólás - 2009.02.15. 13:37:54 (Válasz Reelmc #280 hozzászólására.)
Ezt azert gondold at.
Pontszám: 7.50
irritálóReelmcFérfi
Végzetúr
73 hozzászólás
Profil megtekintése
282. hozzászólás - 2009.02.15. 14:24:35
nem tudom mit gondoljak át rajta... fórumot böngészve láttam nem egy olyat amit én nemkaptam meg az olmpián de mások igen... ha mindenki az olimpia során ugyanazt az 50 kérdést kapná ugyanabban a sorrendben akkor egyenlő feltételek mellett zajlana a verseny... és döntetlenek esetén reálisan dönthetne a gyorsaság... mert teszem azt valaki kap egy matek (számolós kérdést) amin gondolkozni kell valaki meg egy esetleges triviális szólás-mondás kiegészítést vagy hasonlót... illetve akkor olyan probléma se lenne hogy "ő csak azért nyert mert könnyebb kérdéseket kapott" persze valamilyen szinten így is igazságos mivel mindenkinek ugyanannyi esélye van rá hgy számára rossz vagy jó kérdést kapjon... de szerintem van bőven kérdés a kvízek között 50et találomra ki kéne választani minden olimpia fordulójára és minden versenyőznek azokat betenni... kis plusz munka a fejlesztőknek de sztem nem olyan vészes plusz (nemtom hogy van összerakva az oldal de hírtelen max annyi hogy a véletlen kérdés behívás helyre be kell teni az 50 fix kérdést...) de csak egy javaslat és nem kötelező... de tényleg nemértem mit kéne átgondolnom egy egyenlő feltételes versenyen...
Pontszám: 2.33
népszerűMortimerFérfi
Végzetúr mester
4247 hozzászólás
Profil megtekintése
283. hozzászólás - 2009.02.15. 14:30:32 (Válasz Reelmc #282 hozzászólására.)
Azt, hogy egy ember a szövetségből megcsinálná, és bemásolná a kérdéseket a többieknek, akik cirka 1 percen belül válaszolnák meg mind az 50-et. A sávszélesség döntene, hogy ki marad fenn hajnal 3-ig, amikor a legkevésbé leterhelt a szerver.
Az egészséged érje el a szinted kétszeresét!

Minden információ a Végzetúrról! Küldetések szakértelmek felsorolása, és még LE-t is kapsz, ha használod!http://vegzetur.wikidot.com/
Pontszám: 7
irritálóReelmcFérfi
Végzetúr
73 hozzászólás
Profil megtekintése
284. hozzászólás - 2009.02.15. 14:43:04
ez jogos... bár ezt egy fix időpont meghírdetésével ellehet kerülni... van nem 1 játék ahol vannak ilyen küldetések és amikor a szövetség van soron akkor próbál mindenki jelen lenni itt meg egyszerre lenne mindenkinek... bár ez már így bonyolítaná a dolgokat... nah mind1 csak egy ötlet volt...
Pontszám: 4
fórumozóRicardoFérfi
Végzetúr mester
1600 hozzászólás
Profil megtekintése
285. hozzászólás - 2009.02.15. 17:54:05
Teljesen hiábavaló ez az olimpia. Könyörgöm azokat az írókra, szerzőkre vonatkozó kérdéseket vegyük már ki legalább innen, ami nincs benne az általános vagy a középiskolai irodalmi tananyagban. A nobel-díjak megnyerésének dátumát se kelljen már évre pontosan tudnom, max évtizedre. Persze most is volt sport dögivel: foci, úszás, jégkorong, rögbi. a motorost meg a rallisat már komolyan hiányoltam.

Ez az egész csak arra jó, hogy LE-t szerezzek, nincs semmi más értelme.
Szabályosan játszom és mindent megteszek azért, hogy mások is így játszanak. Ha ez nem tetszik, nyugodtan nyomj az egyesre.

Hentes őrmester - Fekete Liga ~ a legridegebb gonosz
kedvelt tagmastervFérfi
Végzetúr mester
687 hozzászólás
Profil megtekintése
286. hozzászólás - 2009.02.28. 01:07:03
Örömmel tapasztaltam,hogy ezúttal kevés hülye kérdésbe szaladtam bele... Gyakorlatilag 3 db volt,amikhez hozzáfűznivalóm lenne.

Mennyi n!(n+1)(n+2)(n+3)?
(n+3)!---->*
n! : (n-3)
13!
(n-1)!
Az addig okés,hogy én hülye vagyok matekból,de az a jópár ifjú titán,aki a faktoriális-számítást még nem ismeri,az mihez kezdjen ezzel?És ha jópár évvel elhagytuk az iskolát és esetleg hadilábon állunk a matekkal,akkor szintén csak pislogás van ezerrel e kérdés láttán.Természetesen könnyen guglizható is... Na mindegy.Tegyétek fel a komplett matekkönyvet a kérdések közé,hátha nem bukik meg mindenki...

Mi nem összetevője a sörnek?
Árpamaláta
Víz
Komló
Szénsav
A szénsav is az összetevők között van,attól függetlenül,hogy nem külön "teszik" bele a legtöbb sörbe...

Ki nem ta'veren Az Idő Kereke sorozatban?
Rand
Perrin
Mat
Gawyn
Ezt már a múltkor sem értettem.Most azt nem értem,mit keres még bent ez a kérdés.Még mindig túl spéci...

Remélem nem csak halucináltam, és tényleg ennyit tisztult az adatbázis,nem csak mázlim volt.
A "Pokrócozás Királya" személyesen!
(A név márkavédett, köszönet érte Ösvényjárónak)
Pontszám: 5
kedvencCrimsonFérfi
Végzetúr mester
1046 hozzászólás
Profil megtekintése
287. hozzászólás - 2009.02.28. 07:36:07
Mázlid volt.
Amikor az első kérdésnél el kellett döntenem, hogy Togo vagy Gambia zászlajában van-e sárga szín, taktikát váltottam, és sikerült is rekordot döntenem: kábé négy perc alatt végeztem a teszttel
V3 - Lord Edmund Feketevipera (A Fekete Liga)
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
288. hozzászólás - 2009.02.28. 09:44:45 (Válasz masterv #286 hozzászólására.)
Idézet: masterv - 2009.02.28. 01:07:03
Örömmel tapasztaltam,hogy ezúttal kevés hülye kérdésbe szaladtam bele... Gyakorlatilag 3 db volt,amikhez hozzáfűznivalóm lenne.

(n+3)!---->*
13!
(n-1)!
Az addig okés,hogy én hülye vagyok matekból,de az a jópár ifjú titán,aki a faktoriális-számítást még nem ismeri,az mihez kezdjen ezzel?És ha jópár évvel elhagytuk az iskolát és esetleg hadilábon állunk a matekkal,akkor szintén csak pislogás van ezerrel e kérdés láttán.Természetesen könnyen guglizható is... Na mindegy.Tegyétek fel a komplett matekkönyvet a kérdések közé,hátha nem bukik meg mindenki...

Az a pár ifjú titán megszívta, ettől ez nem rossz kérdés, mert nem 1+1 típus és egy olyan matematikai fogalomra kérdez, ami iskolai anyag.
Mi nem összetevője a sörnek?
Árpamaláta
Víz
Komló
Szénsav
A szénsav is az összetevők között van,attól függetlenül,hogy nem külön "teszik" bele a legtöbb sörbe...

Komló az egy város, tehát nem lehet az összetevője Egyébként, szerintem, ez sem rossz, hiszen az összetevő az, amit az elkészítése során hozzáadnak, belekevernek, rákutyulnak. A szénsavat nem adják hozzá, az a készítés során "keletkezik" a többi összetevő s 1-2 dolog hatására.
Ki nem ta'veren Az Idő Kereke sorozatban?
Rand
Perrin
Mat
Gawyn
Ezt már a múltkor sem értettem.Most azt nem értem,mit keres még bent ez a kérdés.Még mindig túl spéci...

Remélem nem csak halucináltam, és tényleg ennyit tisztult az adatbázis,nem csak mázlim volt.

Na, akkor olvasd el a könyvet! Egyébként jogos, hogy ez spec. Gondolom azért hagyták benn, mert
1. Mégiscsak az egyik legsikeresebb kiadású könyvsorozata a cégnek.
2. Volt egyéb dolguk is.
kedvencStubbFérfi
Végzetúr mester
284 hozzászólás
Profil megtekintése
289. hozzászólás - 2009.02.28. 10:09:37
Kedves Fejlesztők!

Ezúton szeretném közölni, hogy a mai naptól kezdve nagy ívben szarok az idióta kvízolimpiára. Ma 4 olyan kérdést is kaptam aminél a rossz válasz volt helyesnek megjelölve. Eddig is buktam néhány barom miatt medált, de most lett elég. Tudom, hogy rohadtul nem érdekel senkit, ha "néhány" FIZETŐ játékosnak tele van a zsákja az egész kvízzel, de gondoltam megosztom Veletek az utolsó véleményem kvíz témában.

Köszönöm figyelmeteket.

Stubb
"Ha egy férfi és egy nő csókolóznak, az a romantika.
Ha ott van a nő férje is, akkor lesz a dráma.
És ha közben még énekelnek is, na az az opera..."
"A hős holtan esett össze. Ezt később nagyon sajnálta, de akkor már nem volt mit tenni."
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
290. hozzászólás - 2009.02.28. 10:12:19 (Válasz Stubb #289 hozzászólására.)
Idézet: Stubb - 2009.02.28. 10:09:37
Ezúton szeretném közölni, hogy a mai naptól kezdve nagy ívben szarok az idióta kvízolimpiára.

Jó. Örülök, hogy ide is írtad a kérdéseket, hogy mi is volt a rossz, hogy legközelebbre esélye legyen kiszűrni, ezzel sokat segítettél a fejlesztőknek
kedvelt tagAnya30Nő
Végzetúr tanonc
25 hozzászólás
Profil megtekintése
291. hozzászólás - 2009.02.28. 12:37:16
Kó ez a kvízolimpia meg minden, csak az a baj, hogy vannak benne olyan kérdések, amik elvileg nem lehetnének.
Pl: Ez a HKK-s képregénnyel kapcsolatban...
Hol él a kuszkusz... A kuszkusz nem él, maximum az a gabona amiből örlik....és még sok egyéb....
népszerűLanmandragoranFérfi
Végzetúr mester
5171 hozzászólás
Profil megtekintése
292. hozzászólás - 2009.02.28. 12:47:12 (Válasz Anya30 #291 hozzászólására.)
Nekem ez határozottan élőnek tűnik:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/Cuscus1.jpg
v1 - standby
v2 - Al'LanMandragoran, Vörös Sherwood
v3 - Shaidar Haran, » Ω «
v5 - Biorobot, Tébolyult Mágusok
utáltTristram01Férfi
Végzetúr tanonc
12 hozzászólás
Profil megtekintése
293. hozzászólás - 2009.02.28. 13:00:29
na, én is találkoztam a kvízolimpián olyan kérdéssel ami hibás

Kérdés? milyen érmeket és mennyit nyertünk a 2008-as olimpián (vagy vmi ilyesmi a kérdés)
Helyes válasz szerinte:3 arany 5 ezüst 2 bronz
Wikipedia szerint: 3 arany 6 EZÜST 2 bronz

annyiban lehet megbocsájtható ez a tévedés hogy közvetlen az olimpia után tényleg úgy volt ahogy mondja, csakhogy kalapácsvetésben a 2. illetve a 3. helyezettet kizárták így Pars Krisztián 4. helyről a 2. helyre ugrott és így lett 6 ezüstünk

kérném hogy ezt a kérdést javítsátok már ki lehetőleg, még ha az elvesztett LE-t nem is kapom vissza
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
294. hozzászólás - 2009.02.28. 13:03:44 (Válasz Tristram01 #293 hozzászólására.)
Hozzáteszem, a wikipediára nem jó mindig hívatkozni, mert van benne sok elírás és a kérdés valamikor szeptember végén került bele, az elején. Ettől függetlenül ezt nem módosítani kéne, hanem törölni, mer 2-3 év múlva már lexikálissá válik az érmek száma.
fórumozóMisikaFérfi
Végzetúr
61 hozzászólás
Profil megtekintése
295. hozzászólás - 2009.02.28. 13:10:11
Nekem is volt egy érdekes kérdésem:
Hány cm 1 röf?
10
60*
110
200

mivel nem tudtam rákerestem és ezt találtam:
régebbi hosszmérték szövetekre, melynek hosszát a kar hosszuságától vették. Az osztrák R., mely Magyarországban is használatos volt, igenközel = 78 cm., a bajor R. = 83,3, a porosz R. = 66,7, a svájci R. = 60, a dán R. = 62,8, a svéd R. = 59,4, a norvég R. = 62,75 cm. Ezek mellett igen használatos volt a brabanti R. közel 69 cm. hosszal

Tehát jó lett volna meghatározni, hogy pontosan melyikre gondol
irritálówinnieNő
Végzetúr mester
2177 hozzászólás
Profil megtekintése
296. hozzászólás - 2009.02.28. 13:33:10
szóval továbbra is magasról tesznek a készítők a kérdésekre?

mondjuk ettől még tény, hogy a profik, már nem egyszer nyertek. meg az is tény, hogy ez egy pluszlehetőség, kár emiatt reklamálni.
kedvencCrimsonFérfi
Végzetúr mester
1046 hozzászólás
Profil megtekintése
297. hozzászólás - 2009.03.01. 00:25:03
LOL, a másik világon is megnyertem magamnak a "melyik ország zászlajában van sárga szín?" című kérdést. Togo, Gambia, meg a tököm tudja még mi.
Ezúttal ráhibáztam.

(Hogy tört volna el az ujjad, amikor ezt a kérdést begépelted.)
V3 - Lord Edmund Feketevipera (A Fekete Liga)
népszerűLanmandragoranFérfi
Végzetúr mester
5171 hozzászólás
Profil megtekintése
298. hozzászólás - 2009.03.01. 00:28:11 (Válasz Crimson #297 hozzászólására.)
Én azt a kérdést nyertem meg mindhárom világon, hogy a 12 pont hányadik pontja rendelkezik a politikai foglyokról.
v1 - standby
v2 - Al'LanMandragoran, Vörös Sherwood
v3 - Shaidar Haran, » Ω «
v5 - Biorobot, Tébolyult Mágusok
irritálóDanielFérfi
Végzetúr tanonc
15 hozzászólás
Profil megtekintése
299. hozzászólás - 2009.03.01. 13:42:50
Melyik isten neve nem illik a többi közé?
Chara'din
Leah
Dornodon
Raia

Melyik NEM légcsavaros repülőgép?
Messerschmitt Me-262
Mig-3
Messerschmitt Bf-109
P-51 Mustang

Melyik David Gemmell regényhőse?
Legendás Druss
Harry Potter
Ezékiel Gemmell
Conan a barbár

Melyik világhírű szerzőpáros játékkönyvei arattak nagy sikert Magyarországon is?
Steve Jackson & Ian Livingstone
John Caldwell & Jeffrey Stone
William Hanna & Joseph Barbara
Tracy Hickman & Margaret Weis

Melyik nem Philip K. Dick műve?
Az álapa
A halál útvesztője
A Titán szirénjei
Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal?

Melyik NEM Paulo Coelho regénye?
Veronika meg akar halni
Tizenegy perc
A rózsa neve
Az alkimista

Melyik faj NEM szerepel a Starcraftban?
kabuto
protoss
zerg
terran

Túl speciális kérdések !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pontszám: 3
kedvelt tagTexexFérfi
Végzetúr mester
484 hozzászólás
Profil megtekintése
300. hozzászólás - 2009.03.01. 18:51:44 (Válasz Craslorg #288 hozzászólására.)
Idézet: Craslorg - 2009.02.28. 09:44:45
Idézet: masterv - 2009.02.28. 01:07:03

(n+3)!---->*
13!
(n-1)!

Az a pár ifjú titán megszívta, ettől ez nem rossz kérdés, mert nem 1+1 típus és egy olyan matematikai fogalomra kérdez, ami iskolai anyag.

Csak azt kérdezném hogy melyik iskola, hányadikos osztályában tanítják?
Nem töröm tovább a fejem se kérdésen, se a játékon.
Fölösleges.Persze úgy se tudom megállni.
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőKasszandra álma - a HKK legújabb kiegészítője