Felhasználónév: Jelszó:
Beoltatod magad a H1N1 vírus elleni védőoltással?
Igen, már meg is tettem
169 szavazat (23%)
Igen, be fogom
36 szavazat (5%)
Nem
483 szavazat (66%)
Még nem tudom
49 szavazat (7%)
737 szavazat alapján.
Szerző
Topic neve: H1N1: beoltatod magad?
népszerűtlenMpsithFérfi
Végzetúr tanonc
49 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
161. hozzászólás - 2009.11.28. 19:06:17
Ahogy látom, a végzetúr játékosok közül a NEM re szavazott. ÉLJEN! Ezekszerint, Magyarországon kevés a ,,birka" Ez az egész egy nagy átverés!
Pontszám: 4.18
fórumozóFiremancsFérfi
Végzetúr
54 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
162. hozzászólás - 2009.11.29. 06:38:01
nyomtatható változat

Világjárvány (H1N1) 2009 - update 76
Update heti
November 27, 2009 -- Mivel a november 22-2009, világszerte több mint 207 ország és a tengerentúli területek és közösségek számolt laboratórium megerősítette az esetekben az influenza-világjárvány H1N1 2009, köztük több mint 7.820 halálos áldozatot követeltek.

Mivel sok országban megállt számolás egyedi esetekben, különösen a betegség enyhébb, az ügy száma valószínűleg jelentősen alacsonyabb, mint a tényleges esetek száma, melyek megtörténtek. WHO aktívan figyeli a haladást a járvány révén gyakori konzultációt folytatott a WHO regionális irodái és a tagállamok és ellenőrzési tevékenységén keresztül több forrásból származó adatok.

Helyzet frissítés:
A mérsékelt régiók számára * az északi féltekén, a korai érkezés téli influenza szezonban továbbra is erős az egész részei Észak-Amerika és Európa nagy részén. Észak-Amerikában, a Karib-szigeteket, valamint korlátozott számú európai országban vannak olyan jelek, hogy a betegség aktivitásának szintje a legmagasabb volt.

Az Egyesült Államokban és Kanadában, az influenza adatszolgáltatás továbbra is igen aktív és földrajzi kiterjedését. Az Egyesült Államokban, a betegség aktivitását úgy tűnik, hogy tetőzött minden területén az ország. Kanadában, az influenza aktivitás továbbra is hasonló, de számos kórházi és a halálesetek egyre nő. A legtöbb ország a Karib térségben és ILI SARI szinten jön le.

Európában széles körben elterjedt és egyre növekvő továbbítása pandémiás influenza vírus volt megfigyelhető nagy részén a kontinens és a legtöbb ország, hogy még nem tapasztalt magas ILI tevékenysége az elmúlt hetekben látott gyors növekedése ILI. Nagyon nagy aktivitás tapasztalható Svédország, Norvégia, Moldova és Olaszország. Több mint 99%-a subtyped influenzavírusok Európában is pandémiás H1N1 2009. Gyakorolt hatását az egészségügyi szolgáltatások terén komoly Albániában és Moldáviában. Egyes országok a jelek szerint már tetőzött: Belgium, Bulgária, Fehéroroszország, Írország, Luxemburg, Norvégia, Szerbia, Ukrajna és Izland.

Kelet-Ázsiában, influenza átviteli aktív marad. Intenzív influenza aktivitás továbbra is megfigyelhető a Mongóliában, de már tetőzött. Japánban, az influenza aktivitás továbbra is stabilan emelkedett, de lehet enyhén csökken a sűrűn lakott városi területeken.

ILI tevékenységet Indiában és Nepálban és Sri Lanka nőtt.

A trópusi övezetben és Dél-Amerika és Ázsia, az influenza átviteli is változó, de alacsony sok országban. A trópusi területeken Közép-és Dél-Amerikában, a legtöbb országban továbbra is közzéteszi az influenza aktivitás csökken, kivéve az Ecuador és Venezuela.

A mérsékelt régiójában a déli féltekén, a kis influenza-világjárvány tevékenység nem számoltak be.

Heti frissítés (virológiai megfigyelési adatok)
* Országok mérsékeltövi azok, északra a Ráktérítő és délre Baktérítő, míg az országban a trópusi régiókban azok, a két régiókban.

** Rövidítve: influenza-szerű-megbetegedés (ILI), akut légúti fertőzés (ARI), és a súlyos akut légúti fertőzés (SARI)

Minőségi mutatók (Week 29 Week 46: július 13 - november 15 2009)
A minőségi mutatók figyelemmel kíséri: a globális földrajzi elterjedése az influenza, a tendenciákat a heveny légúti megbetegedések, a támogatási intenzitás a légúti betegség aktivitásának, valamint a hatás a járvány az egészségügyi szolgáltatások.

Az emberi fertőzés világjárvány (H1N1) vírusa 2009: aktualizált időközi WHO iránymutatást a globális megfigyelési
A leírás a WHO világméretű ellenőrzési és felügyeleti célkitűzések és módszerek megtalálhatók a frissített időközi WHO Útmutató a megfigyelés az emberi fertőzés világjárvány (H1N1) vírusa.


A térképek az alábbi nyelven tájékoztatást a minőségi mutatók számoltak be. Információ rendelkezésre áll mintegy 60 ország minden héten. Végrehajtását ellenőrző rendszer folyamatban van és teljes jelentés várhatóan növekedni fog idővel.

Meghatározások listáját a minőségi mutatók
Földrajzi elterjedése influenza aktivitás
Térkép timeline
Trend légúti megbetegedések tevékenység képest az előző héten
Térkép timeline
Intenzitása, akut légzőszervi megbetegedések a lakosság
Térkép timeline
Hatását az egészségügyi szolgáltatások
Térkép timeline
Laboratóriumi vizsgálattal igazolt esetek világjárvány (H1N1) 2009 hivatalosan bejelentett a WHO által a részes államok az IHR (2005), mint a november 22, 2009
Térkép az érintett országok és halálesetek
Az országok és tengerentúli területeket / közösségek, amelyek újonnan jelentett az első világjárvány (H1N1) 2009 megerősített esettel, mivel az utolsó webes frissítés (No.75): Örményország.

Az országok és tengerentúli területeket / közösségeket, amelyek újonnan jelentett az első haláleset közül világjárvány (H1N1) 2009 megerősített esettel, mivel az utolsó webes frissítést (75.): A Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Svájc, Lengyelország, Tunézia, Marokkó és Madagaszkár.


Régiót
Összesített

as of november 22, 2009


Esetekben *
Halálesetet

A WHO Regional Office for Afrika (AFRO)
15503
104

A WHO Regionális Irodájának a Amerika (AMRO) **
190765
5360

A WHO Regionális Irodájának a Kelet-mediterrán (EMRO)
38359
330

A WHO Regional Office for Európa (EURO) **
mint 154.000
legalább 650

A WHO Regional Office for Délkelet-Ázsia (SEARO)
47059
738

A WHO Regionális Irodája a nyugat-csendes-óceáni (WPRO)
176796
644

Teljes
felett 622482
legalább 7.826* Tekintettel arra, hogy az országok többé nem kell vizsgálniuk, és beszámol az egyes esetekben a bejelentett esetek száma valójában alulértékeli a valós esetek száma.

** Az összes esetek számát már nem jelentettek ezek a régiók
A fordítás olyan amilyen a google!Ugy nézz ki lessz munkahely a munkanélkülieknek!Már két hónapja beoltattam magam igy megmaradok!
Pontszám: 3.86
kedvelt tagBKayFérfi
Végzetúr tanonc
49 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
163. hozzászólás - 2009.11.29. 16:18:19
Az itt lévő bejegyzések az igazi kórkép. Igaz nem az influenzáé, hanem a tágabb értelemben vett környezetemé.

1. A gyógyszergyárakból származó infó szerint valahol senki se oltatja magát. Miért is tenné (vagy legalábbis kommunikálná), amikor az oltásból neki nem lesz haszna, de az eladott lázcsillapítókból, vitaminkészítményekből, bakteriális szövődményekre való antibiotikumaiból viszont annál inkább.

2. Egészségügyből, Calowyntől info: Amit leírtál az nagyon tetszik, hasznos is, a köszönömöt most küldöm. Azért megírnád milyen osztályon dolgozol és miként ?

3. Szépek a statisztikák is, sok ezer ember. VIGYÁZAT, DEMAGÓGIA KÖVETKEZIK: Ez idő alatt mennyien haltak meg szív és érrendszeri problémákban, autóbalesetben, maláriában vagy szimplán csak éhen? Azok közül akik influenzában haltak meg, hányan haltak volna meg másképpen?

4. Birkázni a másik oldalt nem túl elegáns, remélem legalább jól esik.

5. Let. Most írtál tudományos cikket/diplomát/doktorit, vagy csak kimásoltál valamit hivatkozásostól? Ha az előbbi akkor kösz, értékes és átgondolt, ha utóbbi akkor se szégyelld magad.

Ha be vagy oltva, sosem tudod hogy azért maradtál életben/úsztad meg olcsón mert erős a szervezeted vagy az oltás miatt.
Ha nem vagy beoltva és súlyosan megbetegedsz, sosem tudod meg hogy oltással megúsztad volna vagy sem.
Ha be vagy oltva és megbetegszel, biztos hogy az oltóanyag vagy a beadása a hibás?
Ha nem vagy beoltva, erős szervezetednek vagy körültekintő intézkedéseidnek köszönhető hogy egészséges maradtál?

Hiányos, téves információkból, hogyan vonhatunk le értelmes következtetést? Mit gondoltál először és mi bírt (volna) rávenni hogy megváltoztasd a hited. Mert bármennyire is hízelegünk magunknak, hogy racionális döntést hozunk ez ügyben (is), ettől ez hit kérdése marad.
Pontszám: 9.39
népszerűBlackjackFérfi
Végzetúr mester
365 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
164. hozzászólás - 2009.11.29. 18:06:46
S ez megvolt? Van ahol az állam nem hogy nem támogatja, hanem egyenesen elutasítja az oltást..
http://www.youtube.com/watch?v=sadGuD_zuQc&feature=player_embedded -> A Lengyel egészségügyi miniszter felszolálas a helyi parlamentben (feliratozva)
Zoidberg - v1
Pontszám: 8.74
népszerűValkyreNő
Végzetúr tanonc
29 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
165. hozzászólás - 2009.11.30. 07:44:58
Kíváncsi lennék arra is, ha már ennyire félünk ettől a disznónáthától, hogy vajon Magyarországon naponta hány ember hal meg infarktusban? Szerintem vezetne ezzel a hisztériás H1N1-el szemben. Nem beszélve arról, hogy akik sajnos meghaltak, mindegyik embernek volt más egészségügyi problémája is.
A gyógyszeripar (hozzáteszem halkan: és az élelmiszer ipar), ezzel együtt az emberek egészsége a legnagyobb üzlet a világon. Ki ne tenne meg bármit a saját vagy gyermeke egészségéért?
Nem oltatom be magam, és igyekszem mindenkit lebeszélni róla a környezetemben.
Pontszám: 6.33
népszerűCaveMaNFérfi
Végzetúr mester
2421 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
166. hozzászólás - 2009.11.30. 09:06:13 (Válasz Valkyre #165 hozzászólására.)
Idézet: Valkyre - 2009.11.30. 07:44:58
Nem oltatom be magam, és igyekszem mindenkit lebeszélni róla a környezetemben.


A mondat első része konkrétan a te saját dolgod. Mivel azonban az abszolút igazsággal egyik oldal sem rendelkezik, ezért a második felét inkább hanyagold.
A hozzászólást CaveMaN módosította 2009.11.30. 10:08:19-kor
Craslorg legrosszabb klónja - ÉN dobtam vissza a kvízkérdésed (A többiekét is)

Viva la pontozókommandó
Pontszám: 7.11
fórumozóFiremancsFérfi
Végzetúr
54 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
167. hozzászólás - 2009.12.01. 02:59:31
Egy bevásárló központban találkoztam 1 dokival akit kiültettek azért,hogy infót adjon a H1N1 tapasztalatokról.Lényegében kiderült hogy nem vizsgálták a fertözések duplázodási idejét.Ezalatt azt értem hogy megállapították húszezer embernél a fertőzést de nem figyelték,hogy ebből a húszezerből mennyi halt meg mennyi idő alatt.Szerintem már lényegtelen a mi országunk szemszögéből mert a fertőzés már a tetőpontjához ér a karácsonyi bevásárlások ideje alatt.Sajnálom azt aki emiatt a vacak H1N1 miatt fog karácsonyi lázban égni.A diákoknak sokat kell pótolniuk mert egy köhögés miatt hazaküldi a tanár,ez hosszú távon nem mehet!A beoltott emberek közül elég sok él hogy vizsgálni lehessen,és a fertőzőtt halottak közül is sok van akit vizsgálni lehet!
Az enyhébb lefojásu nátha után sem árt vérképet vizsgáltatni,még ha sorba is kell állni a beutalóért,és a csapolásért.Aki meg 1 éve nem volt tüdőszürön annak itt az alkalom.Már avval foglalkozzunk hogy átvészeljük a következő 3 hónapot.Az oltóanyagot majd eladják más országnak ahol nem tetözött még a járvány!
Pontszám: 5.54
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
168. hozzászólás - 2009.12.01. 08:54:21
Gyakorlatilag az összes oltásra (erre is) igaz, hogy:

Ha oltás nélkül megbetegszik X1 ember, meghal H1 ember; ha mindenki be lenne oltva akkor megbetegedne X2 ember, meghalna H2 ember, kisebb mellékhatása lenne M2 embernél, súlyosabb pedig M1 embernél akkor nyugodtan kijelenthetnénk, hogy:

H2+M1 jóval kisebb mint H1
X2 + M2 pedig jóval kisebb mint X1

Mindig lesznek mellékhatások, mindig lesz ellenpélda, hogy valaki oltás ellenére beteg lesz, de a társadalom egészét tekintve sokkal enyhébb lesz a járvány lefolyása.
Pontszám: 7.17
kedvelt tagTigrisÚrFérfi
Végzetúr
72 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
169. hozzászólás - 2009.12.01. 12:15:32
Az USA-ban minden hatodik h1n1-gyel fertőzött kismama belehal a szövődményekbe. Te, vagy a párod szeretnél orosz rulettet játszani?
Pontszám: 6.08
népszerűGina123Nő
Végzetúr poronty
6 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
170. hozzászólás - 2009.12.02. 06:31:07
Tízmillióhoz számítva az a tizenvalahány halott tényleg elhanyagolható "adat", de a H1N1 miatt elhalálozottaknak és a családjuknak 100 %-os veszteség..
Pontszám: 6.60
népszerűCellNő
Végzetúr tehetség
189 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
171. hozzászólás - 2009.12.02. 07:11:21 (Válasz Valkyre #165 hozzászólására.)
Egyet kell értsek, ez egy hisztéria, pánik.. A tények azok hogy a sima, szezonális influenzába többen halnak bele, mint a h1n1-be, mégsem megy a tömeg évente oltatni magát a szezonális ellen.. és nem is érné meg senkinek mert többet ártana egy szervezetnek a sok oltás mint h használna.
Pontszám: 5.77
népszerűCellNő
Végzetúr tehetség
189 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
172. hozzászólás - 2009.12.02. 07:21:10 (Válasz Cell #171 hozzászólására.)
Ebből a kérdés az, hogy akkor miért reklámozzák a h1n1 elleni oltást annyira. Több száz válasz van, mindenkinek a fantáziájára bízva pl kezdve attól h tényleg csak simán bepánikoltak az aggódó kormányok (féltve polgáraikat) tartva egy új világjárványtól - ami a tények ismeretében nevetséges, egészen odáig, hogy az amerikai kormány uralma alá akarja vonni az embereket nanorobotokat fecskendezve beléjük - ami meg már hajmeresztő agyszülemény..
Pontszám: 4.49
népszerűCaveMaNFérfi
Végzetúr mester
2421 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
173. hozzászólás - 2009.12.02. 09:04:26 (Válasz Cell #171 hozzászólására.)
Akkor mondjuk túrj utána légyszíves mindenféle archívumokban, hogy a szezonális infulenza miatt hány állapotos kismama halt meg, és hasonlítsd össze a jelen adatokkal.
Craslorg legrosszabb klónja - ÉN dobtam vissza a kvízkérdésed (A többiekét is)

Viva la pontozókommandó
Pontszám: 7.98
kedvelt tagTigrisÚrFérfi
Végzetúr
72 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
174. hozzászólás - 2009.12.02. 11:39:09
A 16. halott, egy zalaegerszegi srác egy rokonom volt, egészséges, 24 éves kölyök. Ha beoltatja magát, ma élne.
Pontszám: 6.59
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
175. hozzászólás - 2009.12.02. 16:51:57 (Válasz CaveMaN #166 hozzászólására.)
Idézet: CaveMaN - 2009.11.30. 09:06:13
Idézet: Valkyre - 2009.11.30. 07:44:58
Nem oltatom be magam, és igyekszem mindenkit lebeszélni róla a környezetemben.


A mondat első része konkrétan a te saját dolgod. Mivel azonban az abszolút igazsággal egyik oldal sem rendelkezik, ezért a második felét inkább hanyagold.


Az ember mar csak olyan, hogy aggodik szeretteiert, es a kornyezeteben elokert. Es ha valaki azt gondolja, hogy az oltas beadasanak/kihagyasanak komoly kovetkezmenyei lehetnek, akkor igyekszik ettol megovni azokat, akikrol gondoskodni akar. Nem?
Pontszám: 8.09
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
176. hozzászólás - 2009.12.02. 17:12:48
Erdekes ez a 350+ szavazat. Vegzeturas kerdesekben ennek a toredeke jon ossze.
Pontszám: 8.34
népszerűCellNő
Végzetúr tehetség
189 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
177. hozzászólás - 2009.12.02. 17:42:06
Akit megnyugtat az oltás, az adassa be magának, viszont: régebb óta tudják, hogy a terhesek veszélyeztetettebbek, sokan mégsem javasolták nekik az oltást, mert a vakcinát még tesztelték, csak egy ideje általánosan elfogadott az, hogy 12. hét után be lehet adni. Tehát a terhesség első harmadában nem tudnak mit tenni a kismamák, de még a későbbiekben is félnek az esetleges hatásaitól, mert azért mégiscsak oltóanyag, súlyos védekező reakciók léphetnek fel, hatással lehet a magzat fejődésére (ha rosszat nem is, jót biztosan nem tesz az embrióval, mert lehet, hogy ugyan nem betegszik meg a kismama h1n1-gyel, de pl a megszülető gyerek hajlamosabb lesz mentális betegségre, vagy beteges lesz egész életében). Annyit tudnak, hogy az oltás nem hatott a magzat fizikai fejlődésére.. szóval érthető, hogy a tépelődő kismamák nincsenek könnyű helyzetben, nem segít az sem, hogy sok orvos sok vélemény..

Egy rokonomnak - erősen legyengült szervezettel - az összes orvosa azt mondta, hogy ne adassa be az oltást (mert valószínűbb annak az esélye, hogy az oltóanyag által kiváltott hatás súlyosabb lenne mint annak h elkapja a h1n1et és szövödménye is kialakul)
A hozzászólást Cell módosította 2009.12.02. 17:45:16-kor
Pontszám: 7.10
népszerűCaveMaNFérfi
Végzetúr mester
2421 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
178. hozzászólás - 2009.12.02. 17:42:17 (Válasz Kocos #175 hozzászólására.)
Idézet: Kocos - 2009.12.02. 16:51:57

Az ember mar csak olyan, hogy aggodik szeretteiert, es a kornyezeteben elokert. Es ha valaki azt gondolja, hogy az oltas beadasanak/kihagyasanak komoly kovetkezmenyei lehetnek, akkor igyekszik ettol megovni azokat, akikrol gondoskodni akar. Nem?


Gondolni valamit és biztosnak lenni benne, két eléggé különböző dolog
Craslorg legrosszabb klónja - ÉN dobtam vissza a kvízkérdésed (A többiekét is)

Viva la pontozókommandó
Pontszám: 7.18
népszerűTopszlixFérfi
Végzetúr poronty
1 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1H1: beoltatod magad?
179. hozzászólás - 2009.12.02. 18:36:08 (Válasz Trimble2 #2 hozzászólására.)
nem
Pontszám: 6.40
kedvelt tagTigrisÚrFérfi
Végzetúr
72 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
180. hozzászólás - 2009.12.02. 19:34:36
Szó volt a természetes népek egészséges életmódjáról, az ellenállóképességéről, és arról, hogy az ember természetes immunitása mennyire hatékony...
Nekik ajánlom e cikket: http://index.hu/tudomany/2009/12/02/kihalas_szelen_egy_bennszulott_torzs/
Pontszám: 5.76
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!