Felhasználónév: Jelszó:
Beoltatod magad a H1N1 vírus elleni védőoltással?
Igen, már meg is tettem
Igen, be fogom
Nem
Még nem tudom
Szerző
Topic neve: H1N1: beoltatod magad?
irritálóCsumpikaFérfi
Végzetúr
85 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
141. hozzászólás - 2009.11.25. 21:41:15
Múlt pénteken mi is beoltattuk magunkat (a barátnőmmel). Még élünk.
Mivel elsősorban a fiatal felnőtteket fertőzi (ebben a korosztályban okoz szövődményeket) a vírus, ezért ajánlom mindenkinek, hogy tegye meg az óvintézkedéseket. Mikor már az intenzíven fekszik az ember kár gondolkodni mekkora hülyeség volt nem beoltatni magát..
Egyébként a szezonális ellenit is beadattuk.

Ezt a kérdést most valahogy úgy látom, mint a biztonsági öv használatát. Minek bekötni, ha úgysem biztos, hogy történik valami baleset, meg aztán azt hallottam, hogy valaki már látott olyat, aki ismeri azt, akinek a rokona egy ismerőse úgy menekült meg a balesetben, hogy nem volt bekötve.. Szóval beadattuk a védőoltást és bekötjük magunkat.

Ja és még annyit ehhez, hogy az ember fura egy állat, főleg a magyar típusú: mindenben összeesküvést lát (meg persze mindenből politikai kérdést kell csinálni).

*[megjegyzés: a vírus nem nézi melyik oldal szavazója vagy! komolyan!]
A hozzászólást Csumpika módosította 2009.11.25. 21:59:37-kor
Csumpika - Végzeturak mesterei (V1)
.. - .. (V2)
Lajderk - Vörös Démonok (V3)
Pontszám: 5.54
irritálóCsumpikaFérfi
Végzetúr
85 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
142. hozzászólás - 2009.11.25. 21:47:38
Még egy szempontot elfelejtettem kifejteni: ha a súlyosabb következményektől nem tartotok, az igenis számít (legalábbis nekem igen), hogy beteg vagyok-e vagy sem. Nem mindegy, hogy esetleg 2 hetet otthon kell szenvednem, kidobva egy zsák pénzt gyógyszerekre (amiknek fix, hogy több mellékhatása van, mint az oltásnak), ráadásul még dolgozni sem tudok, ami a táppénz mértékének csökkentése után megint jó kis anyagi kiesést jelent. (Ezzel szemben a vakcinát és annak beadását a cég kifizette). Szóval ez meg az anyagi oldala.
Csumpika - Végzeturak mesterei (V1)
.. - .. (V2)
Lajderk - Vörös Démonok (V3)
Pontszám: 5.77
fórumozóFiremancsFérfi
Végzetúr
54 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
143. hozzászólás - 2009.11.25. 23:59:40 (Válasz Thehost #126 hozzászólására.)
Majd ha az orvosok halnak meg a vírustol akkor majd hozzászoksz az oltóanyag miatti 1napos rosszulléthez ami egyes embereknél elvétve van csak.Talán nem is fog meghalni senki a szövödményekbe sem mert a mi országunk kívétel lessz!?Vagy mert mély kómába teszik a betegeket!írónikus formában írtam.
Szerintem már rég kötelezövé kéne tenni az oltást!
A hozzászólást Firemancs módosította 2009.11.26. 21:12:57-kor
Pontszám: 3.34
fórumozóFiremancsFérfi
Végzetúr
54 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
144. hozzászólás - 2009.11.26. 00:10:10 (Válasz Taspi #136 hozzászólására.)
Meg is vakulhatott volna ha a szemébe nyomja!
Bocsi a viccért
Pontszám: 3.05
népszerűFaramirFérfi
Végzetúr poronty
9 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
145. hozzászólás - 2009.11.26. 15:51:48
http://tttweb.hu/iras.php?id=131
Olvassátok el!
Eléggé elgondolkodtató, akár csak az amit Gitta linkelt be
Idézet: Gitta - 2009.11.24. 01:04:31
http://lenkeidoktor.hu/?p=263
Pontszám: 6.75
fórumozóFiremancsFérfi
Végzetúr
54 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
146. hozzászólás - 2009.11.26. 21:48:15 (Válasz Faramir #145 hozzászólására.)
Ezek nagyon szép adatok és főleg nagyon régiek!Hozzá tehetnénk pl:hogy a fogászaton használt amalgám vagy milyen töméshez higanyt is használtak és van ahol még most is tehát mitöl lesz valaki bolond?Attól hogy lenyeli a tömését?
Maradjunk a friss híreknél!Kérdem én hogy amerikában lecsengett már a járvány mert ott elég régota van?
Pontszám: 3.50
népszerűbalgosFérfi
Végzetúr tehetség
175 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
147. hozzászólás - 2009.11.27. 03:12:52
Élménybeszámoló:

Szóval végül beoltattam magam."Vidéki" lévén,Pesten háziorvos nélkül,úgy döntöttem próbát teszek egy a munkából útba eső oltóközpontnál.Így voksoltam az Alkotás 48. szám alatti intézményre.

18 óra körül sikerült eljutnom a megadott címre,ám célt nem értem vele, mivel a nagy alapterületen se kitáblázva nem volt a hely, illetve az ottani dolgozok sem tudták, hogy hol van pontosan.(azóta interneten pontosították a címet) Kis kalandozás és ismerkedés után, végül megtaláltam a "megfelelő" helyet. Elsőnek, realizálódott bennem a szomorú valóság, a születésem óta felújítást elkerülő épület.2-jára hogy az emberek idióták (nem sértésként ez sajátos hitvallásom) beszéltem ott vagy 6 emberrel közüllük, senkinek még csak fogalmasem volt az oltásról/virusról, inkább csak a pánik(és)/média hatására voltak ott (az oltóanyag árával azért tisztába voltak, hisz az a legfontosabb...)Tájékosztatásra (általam) szükség is volt (lett volna), mivel egy igénytelen minőségű beleegyező nyilatkozaton -amelyen fel volt sorolva hogy mit tartalmaz az oltóanyag, és hogy a "tájékoztatót" aláírásommal szignózva tudomásulvesze, na meg egy munkaidőben hívható információs szám- kívül nem volt más papír, /szóróanyag stb..

Mennyire voltak tudatlanok, a fentebb említett tájékozatlanság mellett, 5ből négy megkérdezte, hogy mi az az autoimmunbetegség, és ő nem tud rólla hogy van-e neki...(ennyire nem fontos az egészségük,ha lenne tudnának róla az tuti). Az 5. hallotta a Dr Housba...NO COMMENT

Tőlem lehet nem várták volna egyesek, de volt olyan paciens akit jómagam beszéltem rá, ha már itt van oltsa be magát , nem veszít vele semmit, tettem ezt úgy hogy a párja le sem szarta az oltást és úgy kb semmi sem érdekelte.

Megjegyzem az egész abszurd helyzetben egyetlen pozitív élmény ért, ez egy szőke,göndör,bögyös ápolónő... kár hogy nem az esetem.

Végül 3000 hufért megkaptam egy(igen egyet) szurit a vállamba majd egy csinos, a doktor keze által írott "számla helyetesítőt"... nagyon sok pont(aki szeretné megnézheti a találkozón )

Ha kedves barátném életét súlyosan nem fenyegette volna esetleges fertőzöttségem (autóimmunba szenved, épp kemoterápiás infúzióra szorul), akkor biztos nem oltottam volna be magam, de hogy találkozni szerettem volna így kötelező volt...Ha bármikor elkerülhető lesz kihagyom ezt a procedurát.

A "szuri", egy apró kellemetlenség, kicsit feszült a vállam, de még aznap este kocogás után szinte már meg sem éreztem.

Néhány reakció az lentebbiekre:
Elég szomorú az a valóság ami az emberek döntésképpeségében megfigyelhető, nem szabadna a médiának, vagy akár a közszereplőknek/köztisztviselőknek ilyen befolyással lenni.Jó lenne megtanulni sokaknak gondolkoznia, és elfelejteni a jó kis "szláv" birka szellemet (ez szociológia, társadalom és történelmi hagyományokból fakad, és nem értékitélet).Az állam meg nagyobb szerepet is vállalhatna Pl: ingyenes oltóanyag, a közegészségügy(állandó vesszőparipám az oktatás mellett) terén.

És végül egy kiváló immunrendszer erősítő tipp mindazoknak akik elmúltak 18 évesek és van párjuk:kapcsolják ki a tv-t, számítógépet, adják le a gyereket anyunak vagy fektessék le korán, fogjanak egy kellemes illatú masszázs olajat, engedjenek egy jó habos fürdővizet, vagy zuhanyozzanak közösen, majd a megfelelő sorrendbe élvezzék ki az együt töltött időt, és mindezek után egymás karjaiban aludjanak egy jót.
Pontszám: 7.53
népszerűtlenJoshiFérfi
Végzetúr tanonc
22 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
148. hozzászólás - 2009.11.27. 10:45:14 (Válasz balgos #147 hozzászólására.)
Csak az a gond, hogy az oltás ellenére vírus-hordozó maradhatsz - igaz te nem betegszel meg. Szval van rá esély, hogy a környezetedet be fogod teríteni vírussal. (Tudtommal a vírushordozás tényét még az oltóanyag-lobbi is elismeri - legalábbis nem cáfolja)
Pontszám: 6.07
népszerűCaveMaNFérfi
Végzetúr mester
2421 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
149. hozzászólás - 2009.11.27. 11:06:11 (Válasz Joshi #148 hozzászólására.)
Ez mekkora oltári hülyeség ebben a formában...

Tehát: beoltatod magad, kialakul a védettséged (eddig rendben vagyunk?), aztán eljő a járvány és mindenki elkapja, tegyük fel, te is (eddig is rendben vagyunk?), mindenki más fekszik két hetet ágyban mondjuk 40 fokos lázzal, neked lesz 38 fok fél napig, aztán meggyógyulsz (még mindig nem sikerült elveszíteni a fonalat remélem). Történet vége.

Ki a búbánattól szedted te (és még sokan mások) azt a hülyeséget, hogy az alatt az idő alatt nem lehetsz fertőző, amíg átmegy rajtad a rendes vírus is? Egyáltalán ilyen abszolút képtelenség hogyan jut bárkinek az eszébe?

Amit észre kell venni, az a kettő között a lefolyásbeli különbség, lehet, hogy meg sem fertőzödsz, de ha mégis, gyakorlatilag meg sem fogod érezni. Erről szól az oltás.

A környezet részére reagálva: a te környezetednek mi a jobb, ha 2-3 hétig szórod magadból a vírusokat, vagy csak fél napig? (ami fél napot egyébként egy védendő személytől távol tölteni jelentősen könnyebb, mint mondjuk 2 hetet /főleg, ha neki kell ápolnia téged/)
Craslorg legrosszabb klónja - ÉN dobtam vissza a kvízkérdésed (A többiekét is)

Viva la pontozókommandó
Pontszám: 5.44
fórumozóAnnuszka.Nő
Végzetúr poronty
1 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
150. hozzászólás - 2009.11.27. 11:33:11
Beoltattam magam mert a szüleim rámparancsoltak.
Már második napja vagyok itthon, leszakad a karom,fáj a fejem,szédülök és a többi.
Persze egyedül én vagyok az egyedüli az osztályba aki megkapta és rosszul van tőle..
Pontszám: 5.43
kedvelt tagFloEdiNő
Végzetúr poronty
5 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
151. hozzászólás - 2009.11.27. 11:56:34 (Válasz Lucas #135 hozzászólására.)
Idézet: Lucas - 2009.11.25. 12:10:49
Minden esetre nagyon azt érzem, hogy az emberek úgy állnak hozzá az oltáshoz, mint ahogy azt a politikai meggyőződésük engedi. Baloldali szavazók beoltatják magukat, jobbosok nem. Ez utóbbiak jószerével dacból teszik.
Persze akadnak kivételek.


Én például, nem dacból nem adatom be magamnak....
Nem bízok benne az a baj.
Az én szervezetem nem túl erős, pl. két éve télen influenzás lettem, 3 hétig nem is tudtam suliba se menni, fájtak a végtagjaim stb...borzasztó volt... nem szeretném soha többé átélni... de az oltásnak a mellékhatásai is megrémísztenek!

Egyébként, kb másfél hete amikor voltam dokinál(nem mint beteg ha nem mint kisérő:) ) rengetegen voltak beoltatni magukat...azóta én is átgondoltam hogy mi lenne ha beadatnám, de mégsem fogom... nem tudom jól teszem e, majd kiderül.

Úgy próbálok védekezni, hogy c vitamint szedek, sok folyadék és a többi szokásos dolog... de hát nap mint nap a 4-6os villamoson utazom...könnyen el lehet kapni sajnos úgy.
Pontszám: 7.15
kedvelt tagVlkyFérfi
Végzetúr tehetség
118 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
152. hozzászólás - 2009.11.27. 12:43:50 (Válasz Annuszka. #150 hozzászólására.)
Akkor még szerencse, hogy beoltattad magad. Képzeld el mit tett volna veled az igazi vírus. Persze az is lehet (de hátha nem) hogy valami gyógyszerérzékenységed van. Nekem azt mondták hogy 3 napig normális a hőemelkedés, kis rosszullét, meg a karodban a gyulladás/izomlázszerű érzés. Ha 3 nap után is rosszul vagy, akkor szerintem nem árt megint orvoshoz menni.

Én is beoltattam magam egyébként, nekem szerintem elég kevés mennyiség jutott valamiért, mert elég sokat szerencsétlenkedett a vakcinával a dokinő, és ahogy próbálgatta kinyomni belőle a levegőt, már a feléig benyomta azt a műanyag cuccot, és még mindig nem jött ki semmi belőle. Izgultam is hogy most akkor vajon tényleg be leszek e oltva, de szerencsére 2 nap múlva kicsit bepirosodott az oltás helye, meg mintha fáradtabb is lettem volna, úgyhogy sztem hatott nálam is
Pontszám: 4.40
népszerűCaveMaNFérfi
Végzetúr mester
2421 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
153. hozzászólás - 2009.11.27. 16:31:12 (Válasz CaveMaN #149 hozzászólására.)
Höhö, szóban is kifejthetné a kedves illető a véleményét, ha már homár
Craslorg legrosszabb klónja - ÉN dobtam vissza a kvízkérdésed (A többiekét is)

Viva la pontozókommandó
Pontszám: 8.31
népszerűbalgosFérfi
Végzetúr tehetség
175 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
154. hozzászólás - 2009.11.27. 20:47:20 (Válasz CaveMaN #153 hozzászólására.)
Jah
Pontszám: 8.08
kedvencAnababaNő
Végzetúr mester
484 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
155. hozzászólás - 2009.11.27. 22:05:49 (Válasz Annuszka. #150 hozzászólására.)
nem lehet, hogy kiszáradtál és azért fáj a fejed? (van akire vízhajtó hatással van..) akkor inni kell, de szó szerint literszámra...
Pontszám: 6.29
népszerűBlackjackFérfi
Végzetúr mester
365 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
156. hozzászólás - 2009.11.28. 00:47:44
Én inkább a vírus mutálódásától tartok, ami egy természetes folyamat, minden vírus mutálódik kisebb-nagyobb mértékben. Nyilván az oltás a mutálódott vírussal szemben is ad védettséget, de minél jobban változik ez a csúnyaság, annál kevésbé ér valamit a vakcina, ezért is hangsúlyozzák pl. hogy a "sima" influenza ellen nem jó a H1N1 elleni oltás.
A hozzászólást Blackjack módosította 2009.11.28. 00:49:23-kor
Zoidberg - v1
Pontszám: 8.48
kedvelt tagNizijozsefFérfi
Végzetúr tanonc
15 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
157. hozzászólás - 2009.11.28. 07:36:17
Nekem egy munkatársam oltatta be magát H1N1 oltóanyaggal. Másnap már fájtak a kezei, az izületei, rákövetkező nap már fájt a torka, harmadnap már be is lázasodott és lángoltak a szemei.
Én meg aztmás vagyok és alapból ingyen jár nekem az oltás. Én magamról tudom, ha nem oltatom be magam, akkor könnyebben vészelem át a megfázást és az influenziát, minth beoltattam volna magam. Akkor 2 hétig úgy vagyok, hogy alig látok. hát ennyi.
Pontszám: 8
népszerűGittaNő
Végzetúr poronty
4 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
158. hozzászólás - 2009.11.28. 08:08:15
Én nem oltatom be magam.Soha semmi komolyabb bajom nem volt, leszámitva az epilepsziát. Akkor sem kapok el semmit ha a körülöttem élő emberek már kidöltek a láztól és izomfájdalomtól. Szedem a C-vitamint és sürün mosok kezet.
Pontszám: 7.43
irritálóCsumpikaFérfi
Végzetúr
85 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
159. hozzászólás - 2009.11.28. 08:57:41 (Válasz balgos #147 hozzászólására.)
Jobbulást a barátnődnek..

Ahogy írták előttem is, arra azért figyelj, hogy ettől még terjesztheted a betegséget sajnos.
Csumpika - Végzeturak mesterei (V1)
.. - .. (V2)
Lajderk - Vörös Démonok (V3)
Pontszám: 5.02
népszerűEzüstszélFérfi
Végzetúr mester
980 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
160. hozzászólás - 2009.11.28. 18:05:49
Öcsém beoltatta magát.
Izé. Hagyta rábeszélni magát az anyósától az oltásra.
Másnap felment a láza, majd egy hétig 38 körül volt neki, mostanra nagyjából túl van rajta, de a tüdeje tele van váladékkal, amire kapott gyógyszert is. Szóval rendbejön.

A gondolatok amik felmerültek bennem:
1. Kicsit zavar, hogy rögtön az oltás után robbant le. Persze véletlenek vannak. Meg nem mindenki betegedett meg oltás után.
2. Túl lehet élni doki nélkül is. (A hülyéje nem ment dokihoz, nehogy összeszedjen valamit. Csak amikor már nagyjából túl volt rajta, és eléggé beolvastunk neki családi szinten. Akkor kapott doxyciklint is a tüdejére.)

Én nem tervezem, hogy beoltatom magam.
A hozzászólást Ezüstszél módosította 2009.11.28. 18:07:22-kor
Chaotic good and lawful evil.
Pontszám: 8.77
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: KödrelikviákAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!