Felhasználónév: Jelszó:
Beoltatod magad a H1N1 vírus elleni védőoltással?
Igen, már meg is tettem
Igen, be fogom
Nem
Még nem tudom
Szerző
Topic neve: H1N1: beoltatod magad?
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3593 hozzászólás
Profil megtekintése
H1N1: beoltatod magad?
1. hozzászólás - 2009.11.12. 16:04:57
Az elmúlt napokban az emberek köszönés helyett azt kérdezik egymástól, hogy "te beoltatod magad?" ezért feldobok ide egy külön témát erről, szavazással együtt. Ezzel kapcsolatban én különösebben nem akarok elmélkedni, bölcselkedni. Én ma megyek beoltatni magam, hogy miért, különösebben nem tudom magyarázgatni sem, így döntöttem. A kérdést annyira nem értem nagy horderejűnek, egy oltás - függetlenül attól, hogy milyen gigantikus politikai propagandát kerítenek belőle - általában minimális kockázatot jelent. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy ebben a témában lesznek érdekes hozzászólások, úgyhogy hajrá!
A hozzászólást Miklós módosította 2009.11.13. 12:38:19-kor
Pontszám: 5.67
irritálóTrimble2Férfi
Végzetúr tehetség
149 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1H1: beoltatod magad?
2. hozzászólás - 2009.11.12. 16:50:19
Egy érdekes video a témában:

http://www.youtube.com/watch?v=ieop9UbiD_I
Fejleszd az oszlopod mozgalom egészséges tagja.
Pontszám: 4.26
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
3. hozzászólás - 2009.11.12. 17:16:05
Magam részéről teljes védettségnek örvendek teljes családommal. Ezt erősen javaslom mindenkinek.
Hogy miért? Köztudott, de talán kevéssé érdeklődésünk központjában levő adat, hogy az influenza bizony halálos betegség. A halálozási ráta szerencsére alacsony és a normál szezonális vírus esetén többnyire öreg és beteg emberek esnek áldozatul. Legyengült szervezetek. Mi meg ugye fiatalok vagyunk és erősek, mit érdekel ez minket. No a H1N1 úgy működik, hogy az erősebb szervezetből erősebb ellenreakicókat vált ki, és ez a legtöbb esetben a baj forrása. Ennek köszönhető, hogy esetünkben az áldozatok egy jó része a fiatalok egészségesek köréből kerül ki. Míg azzal, hogy egy 85 éves mama jobb létre szenderül nem olyan nehéz megbékélni, azzal, ha egy életerős családapát, akiknek esetleg kisgyerekei vannak legyűr a kór, no az már nehezebb téma.

Más. A legfőbb ellenérvek a vackcina ellen:
1/ Nics tesztelve megfelelően.
2/ Hosszú távú mellékhatások nem ismertek.

Nos az első pontban foglaltakra azt tudom mondani, hogy a 4 nemzetközileg elismert vakcinából kettőt egyátalán nem teszteltek, egyet csak felnőtteken. A magyar vakcina az egyetlen, amit 1-3 illetve 3-18 éves korpcsoporton is teszteltek.

A második pontot illetőleg: 40+ éve gyártanak a jelen technológiával influenza vakcinát Magyarországon. Az egyetlen különbség a vírustörzs (aminek egy fertőzőképességétől megfosztott módosított változatát használják a vakcinához).
Tehát a technológia így negyven év után csak biztonságos, a vírust magát meg szerintem jobb nem fertőző verzióban megismerni, én mint teljesen leikus azt mondanam, hogy így a kisebb a kockázat.

Továbbá. Az 1 év alattiek nem kaphatnak vedőoltást, az ő védettségüket úgy kell biztosítani, hogy a környezetében élők beoltatják magukat.

Végezetül. Nem fáj. Komolyan. Én eszre se vettem mikor megszúrtak, pedig ájuldozós tipus vagyok.
A hozzászólást Kocos módosította 2009.11.12. 17:29:46-kor
Pontszám: 5.93
népszerűbalgosFérfi
Végzetúr tehetség
175 hozzászólás
Profil megtekintése
4. hozzászólás - 2009.11.12. 17:54:39 (Válasz Kocos #3 hozzászólására.)
Idézet: Kocos - 2009.11.12. 17:16:05
azzal, hogy egy 85 éves mama jobb létre szenderül nem olyan nehéz megbékélni

NO COMMENT

Nem vagyok egy nagy KSH-adatbomba, de nem rosszabb a halálozási arány mint a napjaink influenza járványainál.

Ukrajnába meg nagyobb a füstje mint a lángja, és a legnaygobb problémát az ottani közegészségügy (szerencsére őket MÉG ebben megelőzzük) és életmód, és a lecsúszott rétegek jelentik.

Az oltás hosszútávú határsai meg még habokba sem mutatkoznak. Én a magam részéről az egészséges életmód híve vagyok(amibe az étrend és az ilyen fertőző közegek elkerülése is benne van,testmozgás...), szüleimnek azt mondtam oltsák be magukat mert nekem fontos az a pár év is amit ezzel nyerhetnek....
Pontszám: 5.49
népszerűbalgosFérfi
Végzetúr tehetség
175 hozzászólás
Profil megtekintése
5. hozzászólás - 2009.11.12. 17:59:02
Jelzem eddig nem a virusba, hanem annak szövődményeibe haltak bele...
A hozzászólást balgos módosította 2009.11.12. 17:59:23-kor
Pontszám: 7.05
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
6. hozzászólás - 2009.11.12. 18:03:16 (Válasz balgos #4 hozzászólására.)
Idézet: balgos - 2009.11.12. 17:54:39
Idézet: Kocos - 2009.11.12. 17:16:05
azzal, hogy egy 85 éves mama jobb létre szenderül nem olyan nehéz megbékélni

NO COMMENT

Nem vagyok egy nagy KSH-adatbomba, de nem rosszabb a halálozási arány mint a napjaink influenza járványainál.

Kommentald csak batran. Az emberek oregkorukban meghalnak. Teny. Sot termeszetes. Nem orulunk neki, de akkor is ez van. Ezert konnyu vele megbekelni. Mert szamitunk ra. Mert elkerulhetetlen (egyelore).

Masodik fele: pontosan igy van ahogy mondod. Az arany hasonlo, mint a szezonalis virusok eseten.
Pontszám: 5.74
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
7. hozzászólás - 2009.11.12. 18:05:23 (Válasz balgos #5 hozzászólására.)
Idézet: balgos - 2009.11.12. 17:59:02
Jelzem eddig nem a virusba, hanem annak szövődményeibe haltak bele...

Termeszetesen. Nem keverendo ossze a vakcina szovodmenyeivel, ami ugye borpir, meg enyhe rosszullet szintjen mozognak, eddig 38/500000 aranyban dokumentalva. (Hazankban.)
A hozzászólást Kocos módosította 2009.11.12. 18:06:13-kor
Pontszám: 6.49
népszerűbalgosFérfi
Végzetúr tehetség
175 hozzászólás
Profil megtekintése
8. hozzászólás - 2009.11.12. 18:06:51
Szerintem nem is azzal van a baj hogy az emberek meghalnak,de nekem egy 100 éves is van olyan értékes mint egy újszülött, vagy egy életerős családapa.

A szezonális virusok ellen be vagy oltva?
A hozzászólást balgos módosította 2009.11.12. 18:11:57-kor
Pontszám: 7.06
népszerűDarkshadeFérfi
Végzetúr mester
563 hozzászólás
Profil megtekintése
9. hozzászólás - 2009.11.12. 18:52:43
Azt hiszem, ha ma 1919-es orvosi viszonyok lennének akkor ennek a járványnak is /de ez a madárinfluenzára is igaz/ lenne annyi áldozata mint a spanyolnáthának (legkevesebb 20 millióra de valószínűbb a közel 100 milliós halálozás), de így már szerintem a rendes oltóanyag is ad annyi védettséget, hogy egy nem legyengült szervezet csekély következményekkel átvészeli. A beteg, legyengült szervezetnél más téma van, a szövődmények elsősorban a tüdőgyulladás /de ugyanez áll a normál influenzára is/, ott esetleg be kell oltatni az illetőt SIV vakcinával. De nem valószínű, hogy emberek ezrei halnának bele. A madárinfluenza vakcinái még mindig a raktárakban porosodnak...
Vedd észre, figyeld meg végül csapj le rá. Laurie- Kubla kánság tagja.

Nem Garfield az egyetlen akinek Arachnofóbiája van.
Pontszám: 8.14
népszerűWarfokiFérfi
Végzetúr mester
286 hozzászólás
Profil megtekintése
10. hozzászólás - 2009.11.12. 19:08:30
Eszemben sincs beoltatni magam. Nem egy orvost ismerek, de egyik sem oltatja be magát, ők meg csak jobban tudják. Másrészt meg ez a szánalmas pánikkeltés is egyik oka, hogy így döntöttem. (Az egészségügyi fejes - bocs, de nem ugrik be a neve - be akarta perelni a "rémhírterjesztőket" például. Az ügyészség persze visszautasította, de én is rég nevettem ilyet. Magával kéne kezdenie akkor a feljelentést.)

Elégtelenül teszteltség plusz egy érv. Az hol érdekeljen, hogy a külföldi még ennyire sem tesztelt? Azzal sem oltatnám be magam, de itthon a hazait lehet választani, így arról van szó szvsz.

Az meg, hogy az influenza halálos vírus, igaz ugyan, de a halálozási ráta igen alacsony. Jelentem én egy 4-5 influenzát túléltem már (és tervezek még párat, mert soha nem oltatom be magam), és köszönöm jól vagyok. Az meg, hogy ez a sertésinfluenza vírus annyira nagyon veszélyes, egy poén. Alacsonyabb a halálozási rátája sok helyen, mint a "normál" vírusnak.

Szóval röviden: nem ülök fel a képembe nyomott maszlagnak és ne oltatom be magam. Ahogy a környezetemből gyakorlatilag senki más sem.

Trimble2:
Láttam ezt a videót már pár hete és erős túlzásnak tartom. Holdkóros összeesküvés-elméletek voltak/vannak/lesznek. Nem kell minden YouTube-ra felpakolt szennyet elhinni azért. Azzal azonban egyetértek, hogy szándékos pánikkeltés van.
A hozzászólást Warfoki módosította 2009.11.12. 19:08:56-kor
V3: Xarun
Pontszám: 5.60
irritálóTrimble2Férfi
Végzetúr tehetség
149 hozzászólás
Profil megtekintése
11. hozzászólás - 2009.11.12. 20:41:33 (Válasz Warfoki #10 hozzászólására.)
Szerintem is erős túlzás. Mindenhonnan hülyíteni próbálják az embert.
Fejleszd az oszlopod mozgalom egészséges tagja.
Pontszám: 5.92
fórumozóFiremancsFérfi
Végzetúr
54 hozzászólás
Profil megtekintése
12. hozzászólás - 2009.11.13. 03:58:23
google WHO H1N1

Buta emberek vagyunk nem félünk míg élünk,más ország kárából sem tanulunk!Az orvosok nem használják a net által elérhető statisztikát.Próbaképp tegyük fel a kérdést háziorvosunknak hogy aki elkapta a betegséget pl:egy 60000fős város abból hányan haltak meg?

Összesített

as of október 25, 2009

Esetekben *
Halálesetet

A WHO Regional Office for Afrika (AFRO)
13536
75

A WHO Regionális Irodájának a Amerika (AMRO)
174565
4175

A WHO Regionális Irodájának a Kelet-mediterrán (EMRO)
17150
111

A WHO Regional Office for Európa (EURO)
Felett
64000
Legalább
281 Halál Ébresztő

A WHO Regional Office for Délkelet-Ázsia (SEARO)
42901
605

A WHO Regionális Irodája a nyugat-csendes-óceáni (WPRO)
129509
465

Világosan látszik hol nincs elég oltóanyag!

Teljes
Több mint 441.661
Legalább 5.712
Pontszám: 6.14
fórumozóHoGoFérfi
Végzetúr tehetség
109 hozzászólás
Profil megtekintése
13. hozzászólás - 2009.11.13. 06:03:30 (Válasz Trimble2 #2 hozzászólására.)
Idézet: Trimble2 - 2009.11.12. 16:50:19
Egy érdekes video a témában:

http://www.youtube.com/watch?v=ieop9UbiD_I

Ugye ezt te sem gondolotad komolyan .
Nem érdekel a pontozás!
Ne csináld már, erre most miért kellett egyet adni ...
Pontszám: 6.40
fórumozóAwenhaiNő
Végzetúr mester
1131 hozzászólás
Profil megtekintése
14. hozzászólás - 2009.11.13. 07:22:51
Szervusztok!

A leglényegesebb dolog szerintem, hogy egyetlen dologban újdonság a mostani influenzavírus: Vagy tévesen becsülték fel, hogy melyik törzs indul el, vagy két törzs kezdett fertőzni egyszerre, amelyikből az egyikre nem számítottak. Pletykaszintű információk szerint a H1N1 törzs már okozott járványt, valamikor 1968 előtt, tehát az idősebbek elvileg már találkoztak vele.

Emellé azt se feledjük, hogy a madárinfluenza hasonló pánikot okozott, mostanra meg kb fütyülünk rá, ráadásnak annak a típusa H5N1 volt, tehát aki akkor oltatta magát, már részben védett kéne legyen. Jelenleg a pánikkeltés azért megy, hogy bizonyítsa a WHO, hogy szükség van rá. Az, hogy nálunk az oltásból is politikai kérdést csináltak, már nem is meglepő.

Én most, nemrég estem át egy influenzán... bár nehezebben kicsit, mint szoktam. Valószínű, hogy az újat kaptam el, de már felesleges oltatnom magam... meg nem is adnák meg az oltást, van egy idült léguti problémám (orrmelléküreg-gyulladás).

A halálozási adatok nem rosszabbak, mint egy normál influenzánál, akik eddig elhunytak, öregek voltak, és betegek. A tizenöt éves gyerkőc meg a vírus nélkül is tüdőbeteg volt, tehát az, hogy a vírus által okozott fertőzés elvitte, a sajnálat ellenére várható volt. Nem kell bedőlni a pánikkeltésnek.
Alkotó szívek
Szép álmokat könnyeznek:
Világ születik.
Pontszám: 6.03
kedvelt tagImpopoFérfi
Végzetúr tehetség
235 hozzászólás
Profil megtekintése
15. hozzászólás - 2009.11.13. 07:49:12
Mindig is utáltam a statisztikákat. Azóta meg pláne, hogy egy ismerősöm kérdezbőbiztos lett. Azóta értem hogy lehet fatális marhaságokra ráhúzni mindenféle okos statisztikát.
Ha ennek az egynek lehet(ne) hinni, akkor egy elég reprezentatív példa, hogy miért is nem fogom beoltatni magam:

http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=37273&c=-1&s=dd&p=1
Pontszám: 4.99
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
16. hozzászólás - 2009.11.13. 08:14:12 (Válasz balgos #8 hozzászólására.)
Idézet: balgos - 2009.11.12. 18:06:51
Szerintem nem is azzal van a baj hogy az emberek meghalnak,de nekem egy 100 éves is van olyan értékes mint egy újszülött, vagy egy életerős családapa.

A szezonális virusok ellen be vagy oltva?

Persze, hogy ugyanolyan ertekes.
Igen be. Egyszerre kaptam.
Pontszám: 5.80
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
17. hozzászólás - 2009.11.13. 08:16:14 (Válasz Darkshade #9 hozzászólására.)
Idézet: Darkshade - 2009.11.12. 18:52:43
A madárinfluenza vakcinái még mindig a raktárakban porosodnak...

Hiszen ott nem alakult ki emberrol emberre terjedo varians, pont ezert es a szazezerszamra leolt allatok miatt nem alakult ki jarvany sem.
Pontszám: 6.27
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
18. hozzászólás - 2009.11.13. 08:21:54 (Válasz Warfoki #10 hozzászólására.)
Idézet: Warfoki - 2009.11.12. 19:08:30
(Az egészségügyi fejes - bocs, de nem ugrik be a neve - be akarta perelni a "rémhírterjesztőket" például. Az ügyészség persze visszautasította, de én is rég nevettem ilyet. Magával kéne kezdenie akkor a feljelentést.)

Kar, hogy nevettel, van olyan jogallas ami alapjan a remhir terjesztes buntetendo. (Egy ossznepi paniknak NAGYON csunya hatasai lehetnek.) Konkretan ha csak egy szuletendo magzat karosodik azert, mert "okos" embereknek sikerult lebeszelni a terhes anayat a vedooltasrol, mar jogosnak itelnem a buntetest.
Pontszám: 5.58
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
19. hozzászólás - 2009.11.13. 08:38:12 (Válasz Awenhai #14 hozzászólására.)
Idézet: Awenhai - 2009.11.13. 07:22:51
A leglényegesebb dolog szerintem, hogy egyetlen dologban újdonság a mostani influenzavírus: Vagy tévesen becsülték fel, hogy melyik törzs indul el, vagy két törzs kezdett fertőzni egyszerre, amelyikből az egyikre nem számítottak. Pletykaszintű információk szerint a H1N1 törzs már okozott járványt, valamikor 1968 előtt, tehát az idősebbek elvileg már találkoztak vele.

Nem pletyka. A spanyolnatha korokozoja is a H1N1 torzsbol kerult ki. Utoljara nem 68-ban, hanem regebben, 47? 57? Nem emlekszem pontosan mikor rogzitettek H1N1-hez kapcsolodo megbetegedeseket, ezert az idosebb lakossagnak lehet reszleges vedelme.

Emellé azt se feledjük, hogy a madárinfluenza hasonló pánikot okozott, mostanra meg kb fütyülünk rá, ráadásnak annak a típusa H5N1 volt, tehát aki akkor oltatta magát, már részben védett kéne legyen. Jelenleg a pánikkeltés azért megy, hogy bizonyítsa a WHO, hogy szükség van rá. Az, hogy nálunk az oltásból is politikai kérdést csináltak, már nem is meglepő.

No mint tok laikus. A vedettseg ugy mukodik, hogy az ember immunrendszere egy feherjelancot kell, hogy felismerjen mint virus. Ez ellen kell ellenanyagot termelnie. Egy masik influenzavarians ellen kialakult vedettseg nem jelent vedettseget a mostanival szemben. Pont ez a "gond", ezert varnak a lakossag 30%-at erinto jarvanyt (szemben a szezonalis influenza 10%-os aranyaval), mert a lakossag tulnyomo reszenek semmilyen vedettsege nincs. A H es N betuk ne tevesszenek meg, minden influenza HxNx, elmondtak ezt is valahol, hogy mit jelol, elfelejtettem a szakszavakat.

A halálozási adatok nem rosszabbak, mint egy normál influenzánál, akik eddig elhunytak, öregek voltak, és betegek. ... Nem kell bedőlni a pánikkeltésnek.

Egyreszt ez nem igaz, megnyugtathatod vele magad, de sajnos nem igy van. Olvass utana.
Masreszt de be kell dolni. Ha masert nem, hat azert, mert artani biztosan nem art. Igenybe vesz 3 percet, es esetleg 2000 Ft-ot.

Meg egy erv. Tegyuk fel, hogy nem lesz jarvany. Vagy mert eleg nagy az atoltottsag, vagy mert minden elhangzott hirrel szemben (a H1N1 rendkivul fertozo) a H1N1 erosen magaba nez es elpusztul. Mind1 is miert. Vajon akkor en mennyire fogom verni a fejem a falba, hogy beoltattam magam? Semennyire?
Es ha lesz? Es ha nalad alakul ki komoly szovodmeny (hangsulyozom az esely alacsony, de azert van, ha megis bejon nem foghatod a Miklosrandomra)? Te mennyire fogod a fejed a falba verni?
A hozzászólást Kocos módosította 2009.11.13. 08:38:29-kor
Pontszám: 6.13
népszerűHuncutszemekNő
Végzetúr poronty
1 hozzászólás
Profil megtekintése
20. hozzászólás - 2009.11.13. 09:00:39
Én egyik évben sem oltattam be magam "infulenza" ellen.
Kicsi volt a fiam én persze óvtam a széltől is......szegényem mindig beteg volt. Akkor mondta az orvos,hogy nem tud kifejlődni a védekező rendszere,mert steril körülményeket biztosítok számára. Le is vittük a homokozóba....egyből gilisztája lett. De utána egy kis nátha télen semmi több. A szervezet hadjáratot indít a kórokozókkal szemben.
Most kenek is lehet igaza?
Nálunk az Egyetemen is két tábor van. Majd kiderül kinek is lett igaza!
Pontszám: 6.83
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!