Tejkaramel készítésénél ha azt akarjuk, hogy meg is szilárduljon, de ne is repedezzen meg (szóval átlagos karamel legyen) mikor kell levenni a tűzről?
Amikor már a fakanál függőlegesen megáll benne forrás közben, akkor jó
Hideg vízbe cseppentünk egy kis karamelt. Ha gömb alakú marad és nem folyik szét, akkor kész*
Folyamatosan kóstolgatjuk és íz alapján határozzuk meg
Ha már annyira elforrta a tejet, hogy a forrásban levő massza egyre kisebb lesz, akkor kész
Várom a véleményeket. Nem érzem specnek, mivel nem valami kínai édes-savanyú mártás összetevőit kérdeztem, hanem olyan dolgot, amit szinte mindenki kóstolt már. Ha készíteni nem is olyan sokan készítik, mint ahányan szeretik, tanulni akkor is tudnak belőle az emberek. A bejutott kérdések alapján, amikkel mostanában találkozom, úgy érzem, hogy majdnem könnyűt kérdeztem...