Mikor adták át a magyar rádiózás jelképét, a hazai gyártmányú 120 kW-os lakihegyi nagy adót?
1933. december 2-án *
1930. január 1-én
1933. január 2-án
1934. december 7-én
Ez mióta tartozik az általános műveltség körébe? Spec.-gyanús, kérném törölni.
Hozzászólások - SwarczY
Dátum: 2009.02.07. 21:47:11
Dátum: 2009.02.05. 13:37:13
Ki NEM szerepel a Ponyvaregény (Pulp Fiction) című filmben?
Tom Cruise *
Uma Thurman
Bruce Willis
John Travolta
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.
Ezt nem igazán értem. Szerintem nem sokan vannak olyanok, akik nem látták ezt a filmet! De mind1 ezen már úgysem lehet változtatni.
Tom Cruise *
Uma Thurman
Bruce Willis
John Travolta
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.
Ezt nem igazán értem. Szerintem nem sokan vannak olyanok, akik nem látták ezt a filmet! De mind1 ezen már úgysem lehet változtatni.
Dátum: 2009.02.03. 09:54:10
Ki játszotta Paul Atreides szerepét a Dűne c. mozifilmben?
Jürgen Prochnow
Patrick Stewart
Max von Sydow
Kyle MacLachlan *
Nem egyértelmű a kérdés, mivel két ilyen című film is megjelent, különböző években:
Dűne (Dune) (színes magyarul beszélő amerikai-kanadai-német-olasz-cseh sci-fi, 273 perc, 2000)
Dűne (Dune) (színes magyarul beszélő amerikai sci-fi, 131 perc, 1984)
Ha valaki nem látta azt a filmet, amelyikre a kérdés írója gondolt (jelen esetben a második), vagy nem is érdeklik az ilyen témájú filmek, akkor nem biztos, hogy kapásból tudja, vagy megtalálja a megfelelő választ.
-=SwarczY=-
Jürgen Prochnow
Patrick Stewart
Max von Sydow
Kyle MacLachlan *
Nem egyértelmű a kérdés, mivel két ilyen című film is megjelent, különböző években:
Dűne (Dune) (színes magyarul beszélő amerikai-kanadai-német-olasz-cseh sci-fi, 273 perc, 2000)
Dűne (Dune) (színes magyarul beszélő amerikai sci-fi, 131 perc, 1984)
Ha valaki nem látta azt a filmet, amelyikre a kérdés írója gondolt (jelen esetben a második), vagy nem is érdeklik az ilyen témájú filmek, akkor nem biztos, hogy kapásból tudja, vagy megtalálja a megfelelő választ.
-=SwarczY=-
Dátum: 2009.02.02. 09:30:41
Hogyan folytatódik az ELFERDÍTETT mondás:"Aki másnak vermet ás"?
az megszomlyazik
az egyszer éhes lessz
az maga esik bele
az komoly fizikai munkát végez! -> helyes
Először is, megszomlyazik helyett megszomjazik.
Másodszor, idézem az általános iskola 2. osztályában tanult mondókát: "Amíg a világ világ lesz, addig a lesz egy SZ lesz."
Csupán ennyi a probléma ezzel a kérdéssel. Ja, meg ha valaki nem olvassa el figyelmesen, akkor simán folytatja az ismert mondást.
Üdv: -=SwarczY=-
az megszomlyazik
az egyszer éhes lessz
az maga esik bele
az komoly fizikai munkát végez! -> helyes
Először is, megszomlyazik helyett megszomjazik.
Másodszor, idézem az általános iskola 2. osztályában tanult mondókát: "Amíg a világ világ lesz, addig a lesz egy SZ lesz."
Csupán ennyi a probléma ezzel a kérdéssel. Ja, meg ha valaki nem olvassa el figyelmesen, akkor simán folytatja az ismert mondást.
Üdv: -=SwarczY=-