Sziasztok!
Kaptam egy kérdést, melyben a válaszok pontatlanok:
Mikor volt az I. Olimpia?
667
766
676
776
A válasz 776 , de időszámításunk előtt 776!! Kérem pontosítsátok a feladványt.
A kérdés egyébként alapvetően jó, véleményem szerint az általános műveltség része.
Az alábbi rövid idézetet engedjétek meg nekem:
"...
Az ókori Görögországban, azaz a Peloponnészoszi-félszigeten található Olümpia
városában (innen ered az esemény neve) rendezték az első olimpiai játékot
Kr. e. 776-ban, vagyis több mint 2500 évvel ezelőtt.
..." / forrás: sulinet (pont) hu /
>>> A lélekerő legyen veletek! <<<
Rimfiztrik
Hozzászólások - mrlocklear
Oldal: 12
Dátum: 2008.10.05. 12:51:41
Dátum: 2008.10.03. 20:42:31
Tisztelt Adminisztrátor!
Kedves Játékostársak!
Eddig tűrtem és hallgattam, de most már nem tudok szó nélkül elmenni a kvíz kérdések értékelése mellett.
Szerintem vannak olyan nemtörődöm, másnak keresztbetevő "kollégák", akik a legkisebb fáradtságot sem veszik,
hogy utánajárjanak a helyes megoldások megkereséséhez, hanem egy gyors tipp után egy laza
(esetleg szándékos!) "Rossz, hibás kérdés" értékelést nyomnak.
A legtöbb jó szándékú kvíz író arra törekszik, hogy érdekes kérdést tegyen fel, mozgassa meg azokat a bizonyos "tekervényeket", vagy egy kis általános műveltséget csempésszen a köztudatba. Ha pedig egy kicsit lexikális feladványt eszel ki, akkor kevés kereséssel (1 percen belül) megkereshető jó választ lehessen találni.
Ha egy kérdést nekem kell értékelni és nem tudom a választ, akkor egy kereső segítségével igyekszem minden adatot összeszedni, hogy a feltett kvízkérdést részrehajlás nélkül, helyesen bírálhassam el, természetesen a jó válasz megkeresése az elsődleges.
Most egy példa, hogy értsétek mi dühít. Pont azt a küldetést teljesíteném, hogy "Tegyél fel 3 olyan kvízkérdést, amit
a többi játékos jó kérdésként elfogad!" Most egymás után kapom a "Rossz, hibás kérdés" értékelést. Ez most nagyon nagyon rosszul esik, mert a következő kérdésemet 30 helyes válasz után adhatom fel. Így napok óta nem jutok egyről a kettőre! Egy "rossz" értékeléssel nagyon ki lehet tolni másokkal!
Mondok egy egyszerű példát, ami már megkapta a megérdemelt "büntetését":
Hány kerülete van Budapestnek?
19
21
23 (ez a jó)
25
Nem tudod? - Keresőbe beírod: Budapest kerületek
Találat: (rögtön az elő jó) >> Budapest kerületei - Wikipédia << rákattintasz.
Átfutod a kapott táblázatot: XXIII a legnagyobb (ez ugye arab számokkal 23). Kész.
Összesen ráfordítottál fél percet.
Bonyolult? - Nem.
Szakmai/speciális? - Nem.
Túl könnyű? - Nem.
Tanultál belőle? - (remélem) Igen.
Tanács: Keresd meg mindenre a helyes választ! Keresők. Wikipédia. stb. és TANULJ belőle! Szerintem ezért érdemes kvízkérdést készíteni / megfejteni.
Várom a véleményeteket!
Mindenkinek sok sikert és kellemes szórakozást és tanulást kívánok!
>>> A lélekerő legyen veletek! (c) 2008.10.03. Rimfiztrik <<<
-Rimfiztrik.
Kedves Játékostársak!
Eddig tűrtem és hallgattam, de most már nem tudok szó nélkül elmenni a kvíz kérdések értékelése mellett.
Szerintem vannak olyan nemtörődöm, másnak keresztbetevő "kollégák", akik a legkisebb fáradtságot sem veszik,
hogy utánajárjanak a helyes megoldások megkereséséhez, hanem egy gyors tipp után egy laza
(esetleg szándékos!) "Rossz, hibás kérdés" értékelést nyomnak.
A legtöbb jó szándékú kvíz író arra törekszik, hogy érdekes kérdést tegyen fel, mozgassa meg azokat a bizonyos "tekervényeket", vagy egy kis általános műveltséget csempésszen a köztudatba. Ha pedig egy kicsit lexikális feladványt eszel ki, akkor kevés kereséssel (1 percen belül) megkereshető jó választ lehessen találni.
Ha egy kérdést nekem kell értékelni és nem tudom a választ, akkor egy kereső segítségével igyekszem minden adatot összeszedni, hogy a feltett kvízkérdést részrehajlás nélkül, helyesen bírálhassam el, természetesen a jó válasz megkeresése az elsődleges.
Most egy példa, hogy értsétek mi dühít. Pont azt a küldetést teljesíteném, hogy "Tegyél fel 3 olyan kvízkérdést, amit
a többi játékos jó kérdésként elfogad!" Most egymás után kapom a "Rossz, hibás kérdés" értékelést. Ez most nagyon nagyon rosszul esik, mert a következő kérdésemet 30 helyes válasz után adhatom fel. Így napok óta nem jutok egyről a kettőre! Egy "rossz" értékeléssel nagyon ki lehet tolni másokkal!
Mondok egy egyszerű példát, ami már megkapta a megérdemelt "büntetését":
Hány kerülete van Budapestnek?
19
21
23 (ez a jó)
25
Nem tudod? - Keresőbe beírod: Budapest kerületek
Találat: (rögtön az elő jó) >> Budapest kerületei - Wikipédia << rákattintasz.
Átfutod a kapott táblázatot: XXIII a legnagyobb (ez ugye arab számokkal 23). Kész.
Összesen ráfordítottál fél percet.
Bonyolult? - Nem.
Szakmai/speciális? - Nem.
Túl könnyű? - Nem.
Tanultál belőle? - (remélem) Igen.
Tanács: Keresd meg mindenre a helyes választ! Keresők. Wikipédia. stb. és TANULJ belőle! Szerintem ezért érdemes kvízkérdést készíteni / megfejteni.
Várom a véleményeteket!
Mindenkinek sok sikert és kellemes szórakozást és tanulást kívánok!
>>> A lélekerő legyen veletek! (c) 2008.10.03. Rimfiztrik <<<
-Rimfiztrik.
Oldal: 12