Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Vulfynn

Oldal: 123
Dátum: 2009.01.26. 09:38:52
Milyen állat látható a fenti végzeturak mellett??
kutya
sárkány*
macska
gepárd

Nos, ez inkább afféle vélemény volna. Még ha az is akart lenni, engem őszintén szólva nem egy általánosan elfogadott sárkányra emlékeztet, elég megnézni a testfelépítését.

Bár régebben az ari kis kígyó(k)ra inkább rá lehetett fogni, hogy sárkány(ok).
Dátum: 2009.01.19. 09:51:32
Idézet: Lolita - 2008.12.09. 14:31:25
Ki volt Magyarország első kormányzója?
II Rákóczi Ferenc
Hunyadi János
Horty Miklós
Kossuth Lajos

Nagyon szellemes, könnyen becsapós a kérdés, de sajna a hejesírás! Horthy!

Való igaz, a személynevek heJesírása alapján teljesen egyetértek. (bocs, nem hagyhattam ki :fetreng: )

-------------------------------------------------------------------------------- --

Egy különleges kérésem volna, bár egészen aprócska kérés. Feltettem egy (eddig feltett kérdéseimről alkotott vélemények tapasztalatai alapján) fogós kérdést, de ha jobban megnézitek a neveket, meglátjátok, hogy 6. (bár lehet, azóta már 5. ) osztályos Történelem tananyag alapján könnyedén megválaszolható. Tehát, mielőtt Rossz kérdés megjelölést kapna Érdektelen vagy lexikális tudás címén, vagy utólag ide helyeznétek, használjátok ki az adott öt percet, és olvassátok újra a neveket még néhányszor. Köszönöm, de nem előre.

Az alábbi személyek közül, melyikük lehetett valószínűleg a legendás Artúr király alakját ihlető személy?
Publius Cornelius Scipio Aemilianus Africanus
Ambrosius Aurelianus
Lucius Cornelius Sulla Felix
Gaius Julius Caesar
Dátum: 2009.01.18. 13:01:27
Mi Hartigan foglalkozása a Sin City c. filmben?

bíró
fotóriporter
magánnyomozó
rendőr

Miért gondolják az emberek azt, hogy mindenki látott minden filmet?

Az alábbiak közzül ki nem írt evangéliumot?

János
Lukács
Tamás*
Máté

Helytelen válasz, Tamás írt evangéliumot, csak akkoriban a pápák többek között nem nézték jó szemmel, például ha a hívek Jézus példájából nem adományoztak az keresztény egyháznak (szegény egyház elmélet), így az evangélium nem került a Szentírásba.

A helyes kérdés esetleg, hogy kinek az evangéliuma van a Szentírásban (=Szent Könyvek Gyűjteménye/Biblia)

Milyen márka a Spro?

parfüm
horgász*
cipő
DVD lemez

Egészségére. Ha mások se tudják a választ, akkor nem én vagyok a hülye.

Milyen színekből áll az NB1-ben szereplő DVTK csapatának az otthoni mezszíne?

sárga-piros-fekete
kék-fehér
sárga-lila
piros-fehér*

Mi? Erről a csapatról nemigen hallottam, de már tizenegy éve nem nézek kosárlabdát.

Milyen Stilusu Játék A Crysis?

Ügyeségi
Kaland
Akció*
Mászkálos

Nem tudtam rossz kérdésnek jelölni, mivel valaki az orrom előtt engedte be (frissítenem kellett a lapot). Tele van helyesírási hibával.

Mi az 2 lába van és sárga?

kutya
kacsa
golya
vadiszno

Ez még mindig bent van?

------------------------------------------------------------------

Na, ezzel a kérdéssel semmi bajom, viszont aranyos:

Milyen horda van a végzetúrban?

elit
sztár
szén
gyémánt

(a gyémántra és a szénre rá lehet fogni, hogy ugyanaz :] )
Dátum: 2009.01.18. 01:21:31
Idézet: Roseprincess - 2009.01.17. 18:17:32
Idézet: Vulfynn - 2009.01.17. 17:21:47
Melyik lény áll közel a holtakhoz?

sötét elf
elf
nekromanta
törp

Ácsi, a nekromanta véletlenül nem kaszt? (márha a lény alatt itt fajt ért, ami a másik három válaszból nagyon úgy tűnik) Ha pedig nincs igazam, az ezen elméletet érintő szabálykönyv megnevezése hiányzik.

(Vagy lehet, hogy nekro-mantát akart írni? :p )

hát ha már faj akkor az undead (élőhalott) jobb lett volna...
egyébként meg lényegében bármelyik faj varázsló lehetnek nekromanták, csak a válaszott világ nem mindegy.... ez alapján viszont mindegyik válasz lehetőség jó.

Pontosan, és mivel a három faj lehet nekromanta, ott van mellettük egy kaszt, ami bár maga a nekromanta és éppen ezért mindig nekromanta, továbbra is csak egy kaszt. (ha pedig nem, ugyebár nincs megjelölve a szabálykönyv)

Plusz alapban nem vagyok oda a kikövetkeztetős kérdésekért sem, hiába könnyűek, elég kényelmetlen kiválasztani a sántító megoldást: rendszerint szerencsétlennek érzem magam ilyenkor, és legszívesebben ki sem választanám őket.
Dátum: 2009.01.17. 17:21:47
Melyik lény áll közel a holtakhoz?

sötét elf
elf
nekromanta
törp

Ácsi, a nekromanta véletlenül nem kaszt? (márha a lény alatt itt fajt ért, ami a másik három válaszból nagyon úgy tűnik) Ha pedig nincs igazam, az ezen elméletet érintő szabálykönyv megnevezése hiányzik.

(Vagy lehet, hogy nekro-mantát akart írni? :p )
Dátum: 2008.12.30. 12:00:52
Ez korábbról, még az én kérdésem volt:

Az I. Világháború végére az Egyesült Államok hivatalosan milyen félként vett részt a háborúban?

Központiak Hatalmak tagja
Antant tagja
Semleges állam
Antant csatlósa

A kérdésre a válaszolók több mint 75%-a nem tudta a választ, ezért kivettük az adatbázisból!

Megkérdeztem egy Általános Iskola 7. osztályos tanuló kisLÁNYt, és tudta a választ, mert az iskolában ezt ugyebár tanítják. Azelőtt 8. osztályos tananyag volt, és ha máshoz nem, Wilson pontjaihoz (emlékrfissítés: Párizsi Békék)igenis kapcsolódott. Csak ennyit szerettem volna megjegyezni.

Extra: Az indokló mondat nem felkiáltó mondat, ezektől a felkiáltójelektől mindig az a rossz érzésem támad, hogy rámkiabálnak, amiért rossz kérdést tettem fel ^^"
Dátum: 2008.12.30. 11:49:39
Ki nem volt tagja a legendás Cream együttesnek?

Paul Winter
Ginger Baker
Jack Bruce
Eric Clapton

Miért vannak ilyen eggyüttes tagos kérdések?

Mikor épült a Lánchíd?

1937-185
1851-1900
1848-1849
1839-1849*

Egyszerű elírás a legfelső lehetőségben. (Egyébként nem 1847-'48?)

Milyen korlátozást tartalmaz az Alkotmány kisebbségi kormányra vonatkozóan?

Kisebbségi kormányzás esetén a költségvetés elfogadásához kétharmados többség kell.
Kisebbségi kormánynak nem lehetnek államtitkárai.
Kisebbségi kormány miniszterelnöke hetente kell beszámoljon az Országgyűlésnek.
Semmilyet, nem is foglalkozik ezzel a fogalommal.*

Semmi kifogásom a kérdés ellen, viszont az ifju végzeturak tekintetében én megfontolandó a kérdést. Mondjuk én történelmi kérdésekből teszek fel lehetetleneket (úgy látszik), pl. a Fehér Ló legendája melyik morva király nevéhez fűződik? (Komolyan, tanulják még az ifju végzeturak ezt az iskolában? Mert én még tanultam.)

Hol találod Drakint?

Vadászaton!
Csak akkor találod meg ha prémiumos vagy!
Nincs is Drakin!
A küldetésekben!*

Egészen véletlenül nem egy bizonyos szint után a Legenda cím alatt, hmm? A feladat Drakin megkeresésére a küldetések alatt van, de Drakin tartózkodási helye biztosan nem.

Mi az a pallos?

kard fajta
fagyi fajta
autó alkatrész
tánc féle

Sajnos 'fegyver fajta' helyesebb megközelítés volna. Igaz, hogy a pallos szó leginkább egy vívókardot jelöl, viszont emellett egy (levél)pengés botfegyver neve is. Egyébként néhány megfejtést nem egybeírjuk, esetleg kötőjellel?
Dátum: 2008.12.21. 15:07:41
<Szamuráj jelentése>

vért ontó
harcolni
szolgálni*
hűséges

Itt azt hiszem kisebb nyelvtani pontatlanságok vannak, emlékezetem szerint ugyanis "szolga"
Dátum: 2008.12.15. 13:10:30
Idézet: _WHITE_ - 2008.12.15. 13:08:18
Berlin egy fantasztikus város! Mekkora a legnagyobb kiterjedése?

15
45 km
65 km
10 km

15 micsoda?

Szerintem hold... hehe... és mi köze a kérdéshez, hogy milyen város? Én elég közömbösen állok Berlinnel kapcsolatban, túl sok szerencsétlen film játszódott ott.

szerkesztve:

Miért van hamarabb villámlás, mint dörgés?

Mert a villám hamarabb indul el, mint a hang.
A kettő között nincs összefüggés.
Mert a villám fénysebességgel halad, és hamarabb odaér, mint a hang. (((((*)))))
Nemtudom.

Nos, ha valaki mégsem tudná a választ, annak két helyes megfejtés áll rendelkezésére. (nem szükséges komolyan venni, csupán észrevétel)
Dátum: 2008.12.15. 13:00:37
Mi a víz kémiai jele?

Ho12
K8l
H2o
Nincs jele

Először nem értettem sem a kérdést, sem a válaszokat, végül rájöttem, hogy a víz vegyjelérőll van szó, és a két o-t, nagybetűvel kellett volna írni. Az alsó index ezesetben nem téveszthető.

Ki méri a fagylaltját ingyen?

Tanyaszéli
Maya néni
A nem normális
Bagaméri*

JÓÓ ÉDES ISTENEK!!! HA ÉN TÉVEDEK, VAGY HA MÉGIS IGAZAM VAN: RÚGJATOK BELÉM!!!

Melyik fantasztikus regészben szerepel a "Kwisatz Haderach" ?

A távoli Föld dalai
2001 Űrodüsszeia
Csillagkapu
Dűne*

Én "regényben"-nek olvastam, így eltaláltam a helyes megfejtést.
Dátum: 2008.12.06. 19:42:50
Idézet: Hydro Globus - 2008.12.06. 19:29:13
Idézet: Mortu - 2008.12.06. 18:34:07
MINDEN teknős tud ... a HKK-ban.
vadászni
úszni
repülni
varázsolni

Nem tudom, de nem is érdekel...

Minden teknős anti-mágiás és úszik. Ha az anti-mágia lett volna a válasz, akkor , de azért szerintem az úszás kitalálható lett volna...

Már megbocsáss, de ígyis, hogy kimagyaráztad a témát, továbbra is úgy hiszem, hogy Mortu rátapintott a lényegre
Dátum: 2008.12.06. 19:28:46
Mit jelent a Dúnadán szó?

Északi ember*
Kis hobbit
Tünde lábbeli
Nehéz sors

Ki volt ez az ökör? Ha valaki Gyűrűk Ura tudásával akar felvágni inkább ne tegye, míg előbb nem kérdezett meg mást róla. A Dúnadán ugyebár két szóból áll, dún és adan, azaz nyugat és ember, tehát nyugati ember. A nagybetűk szvsz nem problémák, viszont más már felszólalt.
Dátum: 2008.12.06. 10:59:20
Hányszorosára változik egy test fékútja 3-szoros sebsségről azonos lassulással fékezve, azonos egyéb körülmények közt?

nem változik
1/3-adára
9-szeresére
3-szorosára

Kösz, de ezt neeeem kérem.

----------

A Tangó mióta nem latin tánc? (sajna a kérdést elfelejtettem lemásolni)

----------

Mi a tél,a karácsonyi faluk "nemzeti itala"?

A válasz forralt bor volt, véletlenül nem a rum? Másrészt mindenhol más, nem igaz? Van például forró csoki, vagy rumos csoki egyes vidékeken.
Dátum: 2008.12.05. 12:39:51
Idézet: ArkAngyal75 - 2008.12.05. 12:37:16
Az alábbiak közül mi a kuszkusz?
macskafajta
ételfajta
kutyafajta
halfajta

1. növény 2. van ilyen állat is (igaz, erszényes)

Szerintem, ha az "ételfajta" a helyes megfejtés, a kérdésben nemigen látok hibát. Kifejtenéd bővebben? Mert a végén még lepontoznak a semmiért.
Dátum: 2008.12.05. 12:35:37
A helyesírás engem nem zavar, az ötlet ami nekem szemet szúr. Ki is fejteném, miért: én nem fogom a regemet törölni (gondolom kivégzéssel erre céloztál), mert valamelyik fickó, akit megszipolyoztam keresetet nyújtott be ellenem századmagával együtt, amiért párszor rosszkor támadtam meg. Én sem panaszkodok erről, pedig a statisztikáim elég durvák.
Dátum: 2008.12.05. 12:22:55
Idézet: Kagemusha - 2008.12.05. 12:16:41
Ki volt Tom Cruise felesége?

Helyes válasznak Katie Holmes volt megadva, holott ő nem "volt", hanem "van", bár ez változhat. Aki viszont valóban volt, az Nicole Kidman. Már nem emlékeszem, de ha Mimi Rogers is a felsoroltak között volt, akkor meg két lehetséges jó válasz van, de végső soron mindegy, jelenleg -2008. december 5.- rossz a "helyes" válasz!

Követelem a 10%-omat!!!

Én pedig hozzátenném, hogy ifju végzeturaknak speciális lehet a téma (és nemcsak nekik).
Dátum: 2008.12.05. 12:18:08
Idézet: Mortu - 2008.12.05. 12:15:38
Milyen nemzetiségü a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya?
holland
magyar
norvég
dán

nemzetiségű; most éppen aktuális, ha holnap kirúgják, egyből nem az

Vagy egy nevet, vagy egy leszerződtetési dátumot írnék a kérdésbe, ha valaki hasonló fejtörőn gondolkozik. Kvízszabályzatot javaslok: néhány pont a kérdések formai tartalmát illetőleg.

(Szívesen válaszolok panaszokra, ha nem gond senkinek)
Dátum: 2008.12.05. 12:15:22
Idézet: Mortu - 2008.12.05. 12:13:43
Mi a Hegyi Mamutfenyő latin neve?
Equisetum Vukgare
Sequoiadendron Giganteum
Lycopodium Complanatum
Pseudotsuga Menziesii

Kicsit sem speciális...

Egyet kell értenem, ha a rókát (vulpecula) vagy a farkast (lupus) kérdeznék, az nem lenne speciális, de ez az erdész téma még rajtam is kifogna.
Dátum: 2008.12.05. 12:12:54
Idézet: Konky - 2008.12.05. 12:05:12
Melyik országban kezdődött a gazdasági világválság?
Németország
Japán
USA *
Anglia

Melyik? Az 1929-'33-as? Vagy az 1973-as? Netán a 2008-as?

Szerintem is úgy kellett volna írni, hogy "Nagy Gazdasági Világválság"

Az Alfa Romeot kik gyártják?
Angolok
Németek
Olaszok *
Oroszok

Szerintem nem kell nagy betűvel írni a válaszokat, mellesleg kicsit reklámszagú...

Ez nekem is szemet szúrt volna, de azt kétlem, hogy reklám lenne.

Milyen programozási nyelven íródott a UNIX?
ANSI C *
Turbo Pascal
C ++
Delphi

Szerintem ez speciális; nyilván annak nem, aki ezzel foglalkozik, de nem mindenki tanult programozást. Én pl. felsőfokú (gazdasági) végzettséggel életemben nem láttam UNIX-ot és nem hallottam az ANSI C-ről.

Az ANSI a legismertebb kódolás, az egyik lüke cimborám is hallott róla (igaz, nem tudja mi az). Viszont az UNIX nem is a legismertebb, és messze nem a legszebb dolog. Összevetve mindent: igaz, én sem tenném be, ismételten az ifju végzeturak és a laikusok érdekében.
Dátum: 2008.12.05. 11:59:39
Újabb érdekes kérdések:

Mikor kezdődött a második világ!?

Szeptember 82
Január 5
November 6
Oktober 22

Talán 1982 szeptemberében? Még ha szándékosan is írta az illető, elég égő szvsz.

Hány százaléka édesvíz a Föld vízkészletének (2008)?

75%
2,5%
25%
7,5%

Ebből már van egy kérdés. Ez éppenséggel egyszerűbb változat, ha az ifju végzeturak szempontjából nézzük.

Hányadik szinten találkozol az Orákulummal ?

14
17
15
12

Csak annyi esett le ebből, hogy nem a Mátrix c. filmhez kapcsolódik. De... hol van erre utalás a játék leírásában?
Oldal: 123