csak hogy hozzájáruljak a tudáshoz. 10. szintű (ha az alapszintet is nézzük, akkor összesen 16. szintű) Jégféregből 1000 LE-t tudtam kisajtolni 1-es vagy 2-es sajtolással (nem emlékszem pontosan, de inkább 1-es volt). még az 1800 LE-nyi idomítást sem hozta vissza.
remélem tudtam segíteni.
Hozzászólások - Soleil
Oldal: 12
Dátum: 2009.01.26. 17:31:16
Dátum: 2009.01.24. 23:23:49
köszi. persze, az építés szakértelemre nem gondoltam. így már akkor értem a különbséget.
Dátum: 2009.01.24. 18:57:54
sziasztok! valami nem stimmel a "szerencse" résznél abban a táblázatban, ami azt mutatja, hogy mennyi összépítés mellett mennyi a szerencséd. nekem most éppen 50-es a szerencsém, míg a táblázatban szereplő összeghez képest 41000-36600 LE-vel többet építettem. ez egy kicsit nagy különbségnek tűnik.
Dátum: 2008.11.22. 11:39:20
köszi!
és azt a 7es elnyelést honnan tudni? vagy a "szerzett" szintnyi az elnyelés? és kb. milyen különbségnél érdemes cserélni?
és azt a 7es elnyelést honnan tudni? vagy a "szerzett" szintnyi az elnyelés? és kb. milyen különbségnél érdemes cserélni?
Dátum: 2008.11.22. 11:34:46
egy kérdésem van az állatokkal kapcsolatban. Minden állatnak ugyebár van egy alapszintje (amit az idomításnál látni), és hozzá fejlődik. Namármost:
adott egy Jégféreg, akinek az idomítása 1800LE volt és most 7. szintű tehát ő összesen 12. szintű
adott egy Szőrös vadember. akinek az idomítása 3600LE, tehát ő is 12. szintű
jól gondolom, hogy a Jégféreg és a Vadember pontosan ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, és felesleges a Jégférget lecserélnem? Tehát az állatoknál csak a szint számít, és semmi más (a faj, meg a kép, meg miegymás)?
adott egy Jégféreg, akinek az idomítása 1800LE volt és most 7. szintű tehát ő összesen 12. szintű
adott egy Szőrös vadember. akinek az idomítása 3600LE, tehát ő is 12. szintű
jól gondolom, hogy a Jégféreg és a Vadember pontosan ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, és felesleges a Jégférget lecserélnem? Tehát az állatoknál csak a szint számít, és semmi más (a faj, meg a kép, meg miegymás)?
Dátum: 2008.11.04. 18:55:04
A kérdés: Mi a janicsár a török seregben?
Az állítólagos jó válasz: "Elrabolt gyerekekből képzett török tiszt."
Javítsatok ki, ha én tudom rosszul, de a janicsár nem feltétlenül tiszt! És különösen megtévesztő, hogy van olyan válaszlehetőség is, hogy "Nem volt ilyen tiszt a török seregben".
Az állítólagos jó válasz: "Elrabolt gyerekekből képzett török tiszt."
Javítsatok ki, ha én tudom rosszul, de a janicsár nem feltétlenül tiszt! És különösen megtévesztő, hogy van olyan válaszlehetőség is, hogy "Nem volt ilyen tiszt a török seregben".
Dátum: 2008.10.31. 17:33:42
szerintem már láttam, hogy írta valaki, de én is belefutottam.
a kérdés: Melyik nem Franz Kafka műve.
És szerinte a helyes válasz: Az átváltozás
Hát könyörgöm! Kinek a Gregor Samsája ébred reggel úgy, hogy féreg lett belőle! És ha esetleg az a trükk, hogy a kérdésfeltevő Kafka könyveire kérdez rá (és nem műveire), és az átváltozás novella, akkor pedig szerintem azért kellene törölni, mert a kérdés kissé megtévesztő...
a kérdés: Melyik nem Franz Kafka műve.
És szerinte a helyes válasz: Az átváltozás
Hát könyörgöm! Kinek a Gregor Samsája ébred reggel úgy, hogy féreg lett belőle! És ha esetleg az a trükk, hogy a kérdésfeltevő Kafka könyveire kérdez rá (és nem műveire), és az átváltozás novella, akkor pedig szerintem azért kellene törölni, mert a kérdés kissé megtévesztő...
Dátum: 2008.10.30. 21:43:22
Most láttam a kérdést: "Melyik királyunk serege volt a Fekete Sereg?"
A helyes válasz Mátyás király volt.
Az észrevételem csak annyi, hogy amennyire tudom Mátyás zsoldosseregét csak Mátyás halála után nevezték el Fekete Seregnek, így a kérdés - szerintem - nem teljesen helytálló.
A helyes válasz Mátyás király volt.
Az észrevételem csak annyi, hogy amennyire tudom Mátyás zsoldosseregét csak Mátyás halála után nevezték el Fekete Seregnek, így a kérdés - szerintem - nem teljesen helytálló.
Dátum: 2008.10.27. 17:20:36
Melyik uralkodó ház tagja nem uralkodot Magyarországon?
Luxemburgi
Anjou
Habsburd
Karoling
szerintem innen két válasz is rossz...
Luxemburgi
Anjou
Habsburd
Karoling
szerintem innen két válasz is rossz...
Dátum: 2008.10.24. 16:08:01
Nem tudom, hogy volt-e már, de engem kicsit zavar a láthatatlanság megoldása. HA elmegyek mondjuk egy hosszú hétvégére valamikor, de nem figyelek oda eléggé, akkor simán előfordulhat, hogy nem tudok láthatatlanná válni indulás előtt, mert még este valakit megütöttem és nem telt le a 12 óra.
Nem lehetne inkább valami olyan megoldást beletenni, hogy amennyiben egy portyázáshoz képest 12 órán belül vagyok, akkor jelzem, hogy láthatatlanná akarok válni, és amikor letelik a 12 óra, akkor láthatatlan leszek?
Vagy ez már így is van csak félrenéztem valamit?
Nem lehetne inkább valami olyan megoldást beletenni, hogy amennyiben egy portyázáshoz képest 12 órán belül vagyok, akkor jelzem, hogy láthatatlanná akarok válni, és amikor letelik a 12 óra, akkor láthatatlan leszek?
Vagy ez már így is van csak félrenéztem valamit?
Dátum: 2008.10.24. 15:42:39
Nekem (is) kiesett több kérdésem is, de közülük talán ez fáj a legjobban. Hát hány Fülöp vagy Iván uralkodott Magyarországon? Károly volt több is, de amennyire tudom még a legsikeresebb Károly Róbertet sem emlegetik "Nagy"-ként.
A kérdés egy napot ért meg...
Az alábbiak közül melyik volt magyar uralkodó?
Szép Fülöp
Bajnok Béla
Rettegett Iván
Nagy Károly
A kérdés egy napot ért meg...
Az alábbiak közül melyik volt magyar uralkodó?
Szép Fülöp
Bajnok Béla
Rettegett Iván
Nagy Károly
Dátum: 2008.10.21. 07:27:18
Idézet: Soleil - 2008.10.20. 18:13:00
újra felteszem a kérdés lényegét! ilyenkor eltiltanak a kvízírástól, vagy más az elbírálás arra az esetre, ha nem tudják a választ, ill. ha maga a kérdés rossz?
milyen szankció jár azért, ha a kérdéseim egy része rossz minősítést kap azért, mert a válaszadók több mint 3/4-e nem tudja rá a választ?
újra felteszem a kérdés lényegét! ilyenkor eltiltanak a kvízírástól, vagy más az elbírálás arra az esetre, ha nem tudják a választ, ill. ha maga a kérdés rossz?
Dátum: 2008.10.20. 19:46:08
Idézet: Craslorg - 2008.10.20. 19:29:40
Próbáld meg "tp*"-gal, ezt is elfogadja 3 karakternek.
megnéztem. vicces az eredmény
ui: ha (többek között) nekem (is) szólt a "keress rá és ne kérdezz meg mindent századszor is" jó tanács, akkor jelzem, hogy próbáltam. kicsit nehezíti a dolgot, hogy legalább három betűsnek kell lennie a keresett szónak, míg a tp ugyebár csak kettő - a tapasztalati pontra pedig nekem nem dobta ki, amit keresek
Próbáld meg "tp*"-gal, ezt is elfogadja 3 karakternek.
megnéztem. vicces az eredmény

Dátum: 2008.10.20. 18:13:00
milyen szankció jár azért, ha a kérdéseim egy része rossz minősítést kap azért, mert a válaszadók több mint 3/4-e nem tudja rá a választ?
azért az irodalmi Nobel-díjasok (ismerteket válogattam) esetében legalábbis elvárható lenne, hogy ha nem is tudja valaki, rászán négy kattintást, hogy a neten megnézze. Vagy az a kvízek lényege, hogy olyan triviális kérdéseket tegyünk fel, amire egy esőerdőben szocializálódott félanalfabéta is kapásból tud válaszolni (pl. "milyen betűvel kezdődik az a szó, hogy Magyarország")?
azért az irodalmi Nobel-díjasok (ismerteket válogattam) esetében legalábbis elvárható lenne, hogy ha nem is tudja valaki, rászán négy kattintást, hogy a neten megnézze. Vagy az a kvízek lényege, hogy olyan triviális kérdéseket tegyünk fel, amire egy esőerdőben szocializálódott félanalfabéta is kapásból tud válaszolni (pl. "milyen betűvel kezdődik az a szó, hogy Magyarország")?
Dátum: 2008.10.20. 18:01:29
Idézet: Khetty - 2008.10.19. 22:34:08
HÁt nem tudom. 4. szinten vagyok. Most lehet, hogy én vagyok béna, de kinéztem magamnak 8-7-6. szintű játékosokat is, de egyiknél sem volt kint a támadás fülecsk (nem saját hordám volt). Ha 5. szintűt támadok (eggyel felettem), akkor meg csak 3 TP-t kapok. Így nehéz lesz összehozni ezt az ötöt alacsony szinten...
ui: ha (többek között) nekem (is) szólt a "keress rá és ne kérdezz meg mindent századszor is" jó tanács, akkor jelzem, hogy próbáltam. kicsit nehezíti a dolgot, hogy legalább három betűsnek kell lennie a keresett szónak, míg a tp ugyebár csak kettő - a tapasztalati pontra pedig nekem nem dobta ki, amit keresek
Idézet: Mortimer - 2008.10.19. 22:19:04
Hát nem tudom, sorra hallom, hogy jóval alacsonyabb szinten teljesítik ezt a küldetést én meg már 3 napja szenvedek vele...
Mondjuk a megfogalmazáson változtatnék, mert a "Szerezz egyetlen portyázásból legalább 5 tapasztalati pontot!" már megvolt úgy, hogy megtámadtak, de én nyertem és mégsem sikerült a küldetésem... Szóval lehetne egyértelműsíteni, hogy az általam indított támadásból kell prezentálni az 5TP-t
Idézet: Khetty - 2008.10.19. 22:13:41
Szerintem meg pont hogy könnyebb, mert míg mondjuk 5. szinten egy sima csata 2 TP-t ért, 8. már 3 TP, azaz egyre nö a csatákért kapott TP mennyisége.
Byzon tanácsát kiegészíteném azzal, hogy érdemes megpróbálni akkor, amikor kikapjátok ezt a küldetést, mivel később sokkal nehezebb lesz teljesíteni!!! 

Szerintem meg pont hogy könnyebb, mert míg mondjuk 5. szinten egy sima csata 2 TP-t ért, 8. már 3 TP, azaz egyre nö a csatákért kapott TP mennyisége.
Hát nem tudom, sorra hallom, hogy jóval alacsonyabb szinten teljesítik ezt a küldetést én meg már 3 napja szenvedek vele...
Mondjuk a megfogalmazáson változtatnék, mert a "Szerezz egyetlen portyázásból legalább 5 tapasztalati pontot!" már megvolt úgy, hogy megtámadtak, de én nyertem és mégsem sikerült a küldetésem... Szóval lehetne egyértelműsíteni, hogy az általam indított támadásból kell prezentálni az 5TP-t

HÁt nem tudom. 4. szinten vagyok. Most lehet, hogy én vagyok béna, de kinéztem magamnak 8-7-6. szintű játékosokat is, de egyiknél sem volt kint a támadás fülecsk (nem saját hordám volt). Ha 5. szintűt támadok (eggyel felettem), akkor meg csak 3 TP-t kapok. Így nehéz lesz összehozni ezt az ötöt alacsony szinten...
Dátum: 2008.10.20. 17:41:29
nekem most jött ki egy kérdés, ami szerintem egy kicsit necces:
Kik voltak eredetileg a varégok?
Szerinte a válasz az, hogy svéd harcosok (miközben ott van az is, hogy svéd kereskedők). Amennyire én tudom, a varégok azok szimplán a svéd vikingek voltak, akár harcoltak, akár nem. És nem utolsósorban a varégok egyik kiemelt célja a kereskedés volt...
Kik voltak eredetileg a varégok?
Szerinte a válasz az, hogy svéd harcosok (miközben ott van az is, hogy svéd kereskedők). Amennyire én tudom, a varégok azok szimplán a svéd vikingek voltak, akár harcoltak, akár nem. És nem utolsósorban a varégok egyik kiemelt célja a kereskedés volt...
Dátum: 2008.10.19. 22:00:31
Idézet: Pacalpörkölt - 2008.10.19. 21:05:13
én ezt kiegészíteném azzal a kérdéssel, hogy miként tudom megcsinálni a "szerezz egy portyán 5 tp" küldetést? lehetőleg szinguláris ismeretek nélkül...
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy hogyan is működik a TP szerzés a portyákért?
Ha azonos szintűt győzök le az alapból mennyi TP?
Illetve mennyi TP jár, ha eggyel magasabbat, eggyel alacsonyabbat, kettővel alacsonyabbat győzök le?" (a szinguláris ismeretek módosító nélkül)
Tudja valaki, hogy hogyan is működik a TP szerzés a portyákért?
Ha azonos szintűt győzök le az alapból mennyi TP?
Illetve mennyi TP jár, ha eggyel magasabbat, eggyel alacsonyabbat, kettővel alacsonyabbat győzök le?" (a szinguláris ismeretek módosító nélkül)
én ezt kiegészíteném azzal a kérdéssel, hogy miként tudom megcsinálni a "szerezz egy portyán 5 tp" küldetést? lehetőleg szinguláris ismeretek nélkül...
Dátum: 2008.10.14. 20:30:54
Idézet: Eardog - 2008.10.14. 20:25:07
legjobb tudomásom szerint nem ajánlottam senkinek. de az is max az LE-t dobta volna meg, nem a tapasztalatot, nem?
Idézet: Soleil - 2008.10.14. 18:27:16
Tehát, csak hogy látszódjon a kérdés is...nem lehet hogy másnak ajánlottad a játékot, és ő szerzett LE-t, 1%át jóváírták neked, és ezért fejlődtél...nem lehet?
Sziasztok!
ma délután ez az esemény várt: Ma, 17:27 Gratulálok, a 3. szintre léptél!
ami érdekes: legutóbb reggel 8 körül ment le az uccsó vadászatam, se én nem támadtam senkit, se más nem támadott engem. még csak be sem léptem akkor. meg tudja valaki mondani, hogy mégis, akkor hogyan sikerült akkor szintet lépnem?
köszi!
ami érdekes: legutóbb reggel 8 körül ment le az uccsó vadászatam, se én nem támadtam senkit, se más nem támadott engem. még csak be sem léptem akkor. meg tudja valaki mondani, hogy mégis, akkor hogyan sikerült akkor szintet lépnem?
köszi!
Tehát, csak hogy látszódjon a kérdés is...nem lehet hogy másnak ajánlottad a játékot, és ő szerzett LE-t, 1%át jóváírták neked, és ezért fejlődtél...nem lehet?
legjobb tudomásom szerint nem ajánlottam senkinek. de az is max az LE-t dobta volna meg, nem a tapasztalatot, nem?
Dátum: 2008.10.14. 18:27:16
Sziasztok!
köszi!
köszi!
Oldal: 12