Ajjj, megint regényt írok, mert ezt a témát csak hosszan tudom "boncolgatni".
Igen Quellon, lehetne azt is amit Taspi mond, bizonyos szinten egyet értek vele, de nem teljesen.
Mondjuk tegnap összehasonlítottam két randomra választott pajzsot (jó, nem randomra. Úgy kerestem, hogy egy ősköves és egy nem ősköves legyen és az utóbbi legyen nagyobb szintű). A 202es szintő fagyott tűzpajzsot (nem ősköves) és a 201es szintű fogaskereket (ősköves). Való igaz, a Fogaskerék "csak" 48al ad több TÖ-t, mint a másik, de nézzük a többi különbséget:
-igaz, hogy ha az ősköveset választom, kicsivel kevesebb rezisztenciát kapok (ami gondolom sokaknak alapból nem számít, mivel már így is jócskán túllépték a maximumot)
-a 201esnek nagyobb az elnyelése, a varázslatelnyelése, és majdnem dupla annyi kábítás elhárítást is ad (ja, meg a kettő közül csak ez ad kábítást)
-legfőbb szempontom mégis az, hogy 23% lélekszívást és ugyanennyi védelmet kapok, ha az ősköveset veszem meg. A másiktól 0-t.
És most elébe mennék pár dolognak, amivel lehet támadni ezt az összehasonlítást.
-Ha azzal jönne valaki, hogy "jó, ennél a két tárgynál így van, de nem az összesnél ekkora a különbség": Bizonyára így van, ahogy mondod. Én csak arra próbálok rávilágítani, hogy (tippelek) az esetek 80-90%ban ha összehasonlítunk két azonos típusú tárgyat, amik szintkülönbsége minimális (szóval 1 vagy 2, esetleg néhány alkalommal 2+) akkor mindig azt fogjuk észrevenni, hogy összességében az ősköves a jobb. Naná, hogy így van. Ha a nem ősköves lenne a jobb, semmi haszna nem lenne a Beho-nak.
-Ha abba szeretne bárki belekötni, hogy ezek nagyon kis különbségek (a harmadik pontot kivéve, mert az azért jó nagy): igen, önmagukban apróságok. De ez a sok apróság összeadódik és az adja az igazi előnyt.
-És végül, aki a fétisekre hivatkozva érvel: igen, azok szerintem is über tápok lettek. De ne felejtsünk el egy fontos dolgot! Limitálva van a maximum szintjük és képességeik (szürke képesség maximuma akkora, mint a karakterszint=a többi képesség sem lehet nagyobb a szürkénél=a csatlós szintje max annyival növelhető 250 fölé, ahányas szintű maga a karakter). Persze sok idő, mire bárki is kimaxolja az összeset és jó nagy tápra tesz szert ezzel. De mindenkinek ugyanekkora esélye van erre. Az most másik dolog, hogy ki mennyire teszi oda magát ez ügyben (nyilván aki kevésbé, annak kevesebb joga van ez miatt sírni). Előbb vagy utóbb ha bármelyik játékos ráfekszik a témára, behozza a lemaradást. Miklósék sem ostobák, az új fétisek termelése egyszer abba fog maradni, és a lemaradottak saját tempójuktól függően felzárkózhatnak, mert azok, akik addigra már felhúzták a csatlósokat a tőlük telhető legnagyobb szintre, egyszerűen nem tudnak majd több előnyt kisajtolni ebből (csak ha szintet lépnek, de a top lassításra most nem térnék ki, mert így is hosszú az írásom).
Végeredmény: a végén az lesz, hogy mindenki, aki odatette magát majdhogynem ugyanakkora tápot fog kapni a fétisekből és olyankor igenis számítani fog az, hogy ősköves, vagy nem ősköves cuccban rohangálunk-e...
Köszönöm, ha vetted a fáradtságot és végigolvastad. Várom a válaszokat, észrevételeket, kötődéseket, beszólásokat, egyetértéseket, stb. De mielőtt írni kezdenél, ne feledd: ezek mind csak vélemények. Az én írásom is, és a tiéd is. És mostanra már mindenki ismeri a vélemény és a s*gglyuk hasonlatát ugye? Aki nem, az googlezzon rá. XD