Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Kérdezz, és mi válaszolunk!
fórumozóEprecskeNő
Végzetúr poronty
2 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Kérdezz, és mi válaszolunk!
81. hozzászólás - 2008.09.23. 11:54:16
Sziasztok all!
Lenne 2 db kérdésem:
1. Mit tudok egy kiégett kaviccsal csinálni, vagy hogy tehetem aktívvá...nem egészen világos ez a fókuszköves aktiválás
2. Láthatatlanság...Mi történik, ha ezt a gombot megnyomom?
Nem szeretném kipróbálni, más játéknálk volt szerencsém kipróbálni ilyen kétes nevű gombokat, aminek következménye: egy prémiumos karakter törlődése, második esetben nyaralás, aminek következtében 2 napig nem tudtam belépni a karakterhez!
Ezért inkább itt villogtatom az elmémet Elnézést, ha primitívnek tűnök
Pontszám: 5
fórumozóRavenwood
Végzetúr
85 hozzászólás
Profil megtekintése
82. hozzászólás - 2008.09.23. 11:59:01 (Válasz Shiako #78 hozzászólására.)
Na ez az amit én sem értek! Kinézem a leggyengébb emberek közül valamelyiket (tulajdonságösszeg + felszerelés alapján), majd pedig simán 0-ra vernek (értsd: nem sebzek semmit!). Pedig csak a támadásra + védekezésre rakok és van prémes fegyóm is +4 támadással. Ennyire azért nem kéne szerencsétlennek lennem

+ Ami nagyon elgondolkodtat, hogy túlságosan lineáris a játék. Nem tudok "lemaradni", hogy megerősödjek. Ha játszom akkor mindenképpen fejlődök és lépem a szinteket, akár akarom, akár nem.

+ Ill. simán meg lehet csinálni, hogy lemaradok egy kicsit kb 9 napra (37 alap + 9x37csp -> max 400 tárolható prémmel), majd a "semmiből" előre török. Túl sok CSP-t lehet felhalmozni, és egyáltalán nem látszik meg az, hogy ki mennyi időt foglalkozik a játékkal, ill. mennyi energiát öl bele. Gyak 10 naponta elég egy egész napot lenyomni, és még akkor sem kell egész nap a gép előtt ülni.
Ráadásul a lemaradós stratégia annyiból is életképes, hogy 9 nap múlva valszeg kb a 4-5. szinten lesz mindenki (3. szintre elérni: 115csp portya nélkül, ami eddig biztos), és így csupa inaktív szinten kell haladni, nem kell aggódni, hogy esetleg betámad valaki, így több lehetőség van nagyobb mennyiségű LE felhalmozására, és magasabb szintű tárgyak vásárlására kapásból. Hiszen végig lehet rohanni a szinteket csak vadászattal, és nem kell költeni semmire, így nem lesz veszteségem később mikor lecserélem, mert egyből a jobbat veszem.
Pontszám: 6.50
fórumozóRavenwood
Végzetúr
85 hozzászólás
Profil megtekintése
83. hozzászólás - 2008.09.23. 12:02:48 (Válasz Eprecske #81 hozzászólására.)
Láthatatlanság:
Ha rákattintasz megtudod Ne aggódj, rá kell kattintani mégegyszer, hogy aktiváld, előbb leírja h mit ad.
- +10 minden tul-ra (+3*tapasztalati szintkülönbség)
- nem tudsz portyára menni
- kevesebb LE VD-re
- min 24óra effekt
=> inaktív időszakra jó (nyaralás/hétvége/lemaradás), ill. ha szopóágon vagy (sokan betámadnak)

Fókuszkő: őskőből tudod venni
Kiégett Őskő: ha veszel (pénzért!) őskővet, akkor max az általad vett őskővek mennyiségéig aktiválod az amúgy nálad levő inaktívokat. tehát amit kapsz: vásárolt mennyiség + inaktívak(de max annyi inaktív, amennyi aktívat vettél)
A hozzászólást Ravenwood módosította 2008.09.23. 12:05:32-kor
Pontszám: 7.50
népszerűKisujjFérfi
Végzetúr
65 hozzászólás
Profil megtekintése
84. hozzászólás - 2008.09.23. 12:12:20
Ravenwood:
Szerintem a pihenés mód az oka. Olyankor alapból 10%-al jobbak, tehát hiába gyengébb elvileg, mégsem olyan könnyű bucira pofozni őket. Én is kinéztem jól olyanokat, akik határozottan gyengébbnek tűntek, és volt két döntetlenem, meg pár vereségem is.

Ezzel kapcsolatban: Nem lehet valahol megnézni, hogy az adott karakter épp pihenő módban van-e vagy aktiiv? Most még nem olyan nagy vész, de később szerintem sokkal többet fog számiitani.

Ami a lemaradós dolgot illeti, nem értek teljesen egyet. Ha 9 napig nem játszol, az azt jelenti, hogy nagyon sok portyázást hagysz ki (ugyebár óránként 3 vagy mennyi), és ezekért a portyákért ráadásul csak 1 TP jár. Tehát ezzel lehet LE-t halmozni leginkább anélkül, hogy szintet lépnél.

Viszont már most úgy fest, hogy az ősköveket nagyon preferálja a játék. Az a koponyazúzó elég brutális darabnak tűnik. Plusz a prémium, plusz a fókuszkristályok... Legalább a fókuszkristályok miatt a jó kviizkérdésekér vagy valamiért kaphatna időnként a mezei halandó is 1-1 őskövet.

Eprecske: A játék szerint ha szerzel normál őskövet (SMS, átutalás, PayPal..), akkor ugyanannyi kiégett aktiválódik, mint amennyit rendeltél. Pl. van 11 kiégetted, rendelsz 10 őskövet SMS-ben, lesz 20 ősköved (10+10) és marad 1 kiégetted.
(És ha nem jól értettem valamit majd kijaviitanak jól)
A hozzászólást Kisujj módosította 2008.09.23. 12:14:16-kor
http://www.youtube.com/watch?v=wlwW0iinCVc
fórumozóEprecskeNő
Végzetúr poronty
2 hozzászólás
Profil megtekintése
85. hozzászólás - 2008.09.23. 12:24:30 (Válasz Kisujj #84 hozzászólására.)
Köszönöm a gyors rieksönt...még csak most kezdtem Am, de ha nekem van 6 kövem, plusz egy kiégett, hol éri meg, hogy vegyek kőből fókuszt, és azt az egy darabot aktiváljam? Vagy egy fókuszból hány inkatív aktiválható?

Én annyit látok eddig, ami viszont hátrányt jelent, hogy portya közben el tudom költeni LE-t, ha akarom...de nincs rizikó a dologban, hisz portya, statnövelés...és hiába támadnak be közben, pl nagyobb szinteken...mert túl sokat nem fognak vinni
Na jó, asszem jobb lesz, ha nem okoskodom, bár csak ki szeretném tapasztalni a legjobb taktikát...
Csak én kapok ilyen sok TP-t a portyákért? 20Le, 3 tp, pl. ?
népszerűtramenesFérfi
Végzetúr mester
253 hozzászólás
Profil megtekintése
86. hozzászólás - 2008.09.23. 12:24:36 (Válasz Ravenwood #82 hozzászólására.)
Idézet: Ravenwood - 2008.09.23. 11:59:01
Túl sok CSP-t lehet felhalmozni, és egyáltalán nem látszik meg az, hogy ki mennyi időt foglalkozik a játékkal, ill. mennyi energiát öl bele. Gyak 10 naponta elég egy egész napot lenyomni, és még akkor sem kell egész nap a gép előtt ülni.

Hála a jóégnek hogy a játék nem egy droidképző ami megköveteli az embertől hogy napi tizenx órát üljön a gép előtt ha azt akarja h normális ütemben fejlődjenek a karakterei! Ez egy játék nem főállású munka Nagyonis rendben van h a fejlesztők nem jutalmazzák kifejezetten azt ha a player sokat ül a gép előtt.
fórumozójohhaFérfi
Végzetúr tanonc
36 hozzászólás
Profil megtekintése
87. hozzászólás - 2008.09.23. 12:27:23
Sziasztok.

A portyázás cselekvéspontba kerül?
Üdv. Johha
népszerűtramenesFérfi
Végzetúr mester
253 hozzászólás
Profil megtekintése
88. hozzászólás - 2008.09.23. 12:28:24 (Válasz johha #87 hozzászólására.)
Nem.
fórumozóRavenwood
Végzetúr
85 hozzászólás
Profil megtekintése
89. hozzászólás - 2008.09.23. 12:46:46 (Válasz tramenes #86 hozzászólására.)
Nyilván hogy nem kell droidnak lenni, de valahol érezhetőnek kellene lennie, ha valaki többet foglalkozik vele. Szerintem elég lenne max 3 napi felhalmozható csp. Ez 90/112 lenne (norm/prém).

Idézet: tramenes - 2008.09.23. 12:24:36
Túl sok CSP-t lehet felhalmozni, és egyáltalán nem látszik meg az, hogy ki mennyi időt foglalkozik a játékkal, ill. mennyi energiát öl bele. Gyak 10 naponta elég egy egész napot lenyomni, és még akkor sem kell egész nap a gép előtt ülni.

Hála a jóégnek hogy a játék nem egy droidképző ami megköveteli az embertől hogy napi tizenx órát üljön a gép előtt ha azt akarja h normális ütemben fejlődjenek a karakterei! Ez egy játék nem főállású munka Nagyonis rendben van h a fejlesztők nem jutalmazzák kifejezetten azt ha a player sokat ül a gép előtt.
fórumozóatuaFérfi
Végzetúr
76 hozzászólás
Profil megtekintése
90. hozzászólás - 2008.09.23. 12:47:14 (Válasz Eprecske #85 hozzászólására.)
ilyen értelemben semmi köze a kiégett őskőnek a fókuszkristályhoz, lényegében ez két kölönböző fogalom... szerintem elég érthetően le vannak ezek a dolgok írva mind a játékban, mind itt a fórumon... de akkor még egyszer:
a kiégett ősköveid akkor aktiválódnak, ha ősköveket vásárolsz...
fókuszkristályt meg a kufárnál vehetsz őskőért, amikkel fejlesztheted a tárgyaidat...
fórumozóatuaFérfi
Végzetúr
76 hozzászólás
Profil megtekintése
91. hozzászólás - 2008.09.23. 12:55:50 (Válasz Ravenwood #89 hozzászólására.)
csakhogy nem ez a készítők célja... legalábbis nekem nem ez lenne... ők azt akarják, hogy minél többen, minél hosszabb ideig játszanak, lehetőleg prémiummal... és ha a 24/7-es kockák (és ezzel nem akarok senkit sem megbántani) ilyen módon jelentős előnyre tennének szert, akkor a többiek (feltehetően a többség) kevésbé lennének hajlandók a prémiumért fizetni, mert minek, semmi esélyük...
kedvencpityuFérfi
Végzetúr mester
905 hozzászólás
Profil megtekintése
92. hozzászólás - 2008.09.23. 13:03:09
Hello!

A tevékenységek között az egyéb menüpontban, mit jelent a lélekkút kisütése gomb?

Köszi!
V1 - Lord of destiny
V6 - LoD
V4 jelen:
V4 múlt: Vérszívó, Becstelen Banyapók, Hikari, Overlord, Superman
kedvencSzasa_sanFérfi
Végzetúr tanonc
23 hozzászólás
Profil megtekintése
93. hozzászólás - 2008.09.23. 13:21:44
a fórum avatarhoz nem lehet a játékbeli képemet feltölteni? és ha lehet akkor hogyan?!
A Smaragd Rend alapítója
fórumozóRavenwood
Végzetúr
85 hozzászólás
Profil megtekintése
94. hozzászólás - 2008.09.23. 13:24:36 (Válasz Szasa_san #93 hozzászólására.)
Profil (fent középen) -> profil információ (bal oldali menü)
fórumozójohhaFérfi
Végzetúr tanonc
36 hozzászólás
Profil megtekintése
95. hozzászólás - 2008.09.23. 13:32:19
Arról van info, hogy a befogott/idomított állatok mire jók?
Üdv. Johha
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3680 hozzászólás
Profil megtekintése
96. hozzászólás - 2008.09.23. 13:42:15 (Válasz pityu #92 hozzászólására.)
Idézet: Shiako - 2008.09.23. 11:42:26
Ha növelem az egészségem, akkor az mindig csak 1-1 ponttal fogja az életenergiát növelni?

Egész pontosan, egészség * szinttel növeli meg. Tehát 50. szinten akinek az egészsége 20-szal több, annak +1000 életpontja lesz.

Idézet: johha - 2008.09.23. 10:35:08
Az IQ, a mágia és a taumaturgia pontos definícióit hol találom meg?

A játékleírásban, ha a konkrét képletekra vagy kíváncsi, azok nem publikusak, bár valószinüleg irni fogok erről részletesebben egy cikket.

Idézet: tramenes - 2008.09.23. 07:28:43
Mi történik ha lejár a prémium tagságom és 250nél több CSP-m van? Le lesz kerekítve 250re vagy megmarad, de nem nő amíg 250 alá nem megy?

Le lesz kerekítve 250-re.

Idézet: Sztavrogin - 2008.09.23. 09:59:16
Klánon belüli körüzenetre van mód?

Tudom, hogy más játékban van ilyen, de a dolog ott sem igazán müködött, mivel mindenki a körüzenettel kommunikált, és a fórumot senki sem használta. Az üzenet nálunk a személyes kommunikáció eszköze, a közérdekű dolgokra ott van a szövi belső fóruma.

Idézet: Shiako - 2008.09.23. 11:05:52
miért léptet ki a játék időnként, ha belépek a fórumba?

Tudunk erről, próbáljuk javitani mihamarabb.

Idézet: Shiako - 2008.09.23. 11:05:52
... de ennyire szerencsétlen vagyok, hogy nálam kevesebb tulajdonságösszegű és gyengébb fegyverzetű, gyakorlatilag csak vesztett életenergiájú ellenfelek is simán legyőznek?
...
Kinézem a leggyengébb emberek közül valamelyiket (tulajdonságösszeg + felszerelés alapján), majd pedig simán 0-ra vernek (értsd: nem sebzek semmit!).

Ezt egész pontosan úgy kell nézned, hogy neked (mondjuk tárgyakkal együtt) 145 a tulajdonságösszeged. Neki 140. Akkor milyen arány lenne a reális? Matematikailag a 51% : 49%, de ennél azért több van (inkább 55% : 45%, és sok kicsi sokra megy). Ne félj, ahogy a karakterek erősödnek, lesz nagyobb különbség is.

Ami nagyon elgondolkodtat, hogy túlságosan lineáris a játék. Nem tudok "lemaradni", hogy megerősödjek. + Ill. simán meg lehet csinálni, hogy lemaradok egy kicsit kb 9 napra ... Gyak 10 naponta elég egy egész napot lenyomni, és még akkor sem kell egész nap a gép előtt ülni. Ráadásul a lemaradós stratégia annyiból is életképes, hogy 9 nap múlva valszeg kb a 4-5. szinten lesz mindenki (3. szintre elérni: 115csp portya nélkül, ami eddig biztos), és így csupa inaktív szinten kell haladni, nem kell aggódni, hogy esetleg betámad valaki,

Ismerek olyan játékot, ahol van "lemaradós" stratégia, ami azt eredményezi, hogy valaki örök életére a 10. szinten ül, és kiirt mindenkit, aki elkezd játszani, és a közelébe ér... ez itt nem volt cél. Itt nem tudsz elsunnyogni, ha LE-t kapsz, TP-t is kapsz, és fejlődsz, ez szerintünk jó dolog.
A lemaradok - sokat lépek egyszerre dologról. A legtöbb webes játék problémája, hogy "odaláncol" a gép elé, MUSZÁJ minden nap többször belépned. Itt ezt próbáltuk elkerülni, ha valaki nyaralni megy vagy elutazik hétvégére, igenis hozhassa be a lemaradását.
Arról pedig, hogy optimálisabb-e egy nap ledarálni az összes CSP-t vagy részletekben lelépni - szerintem az utóbbi mindenképp jobb, mert akkor tudsz közben portyázni, és plusz TP-t és LE-t szerezni! De egyébként, összességében játékidőt nem spórolsz meg, de választhatsz, hogy naponta belépsz 10-20 percre, vagy ritkábban hosszabb időre.

Idézet: Kisujj - 2008.09.23. 12:12:20
Ezzel kapcsolatban: Nem lehet valahol megnézni, hogy az adott karakter épp pihenő módban van-e vagy aktiiv?

A szövetségeknek van egy épülete, a kristálygömb, amivel jópár extra dolgot megnézhetnek, pl. azt is, hogy pihen-e a célpont.

Idézet: pityu - 2008.09.23. 13:03:09
A tevékenységek között az egyéb menüpontban, mit jelent a lélekkút kisütése gomb?

Van ott erről egy részletes leírás, de röviden: Akkor használhatod, ha kész a lélekkutatok, és van ősköved. Ekkor lélekenergiát kapsz, minél magasabb szintű vagy, annál többet. Nagyon nagyon ritkán (30 naponta 1x) lehet csak használni, úgyhogy ez inkább olyan vésztartalék, ha gyűjtesz egy tárgyra, és az istennek se jön össze rá az LE, akkor kisütöd.
Pontszám: 2.33
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3680 hozzászólás
Profil megtekintése
97. hozzászólás - 2008.09.23. 13:42:52 (Válasz johha #95 hozzászólására.)
Idézet: johha - 2008.09.23. 13:32:19
Arról van info, hogy a befogott/idomított állatok mire jók?

Ha lesz befogott állatod, kapni fogsz részletes leírást.
Pontszám: 2.33
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
98. hozzászólás - 2008.09.23. 14:10:47 (Válasz Miklós #96 hozzászólására.)
Nem az arányokkal van gondom, hanem ha egy szumma 5-7 pontal gyengébb ellenfelet megtámadok, akkor is gyakorlatilag kikapok. Értem én a számokat, meg a valszám sem idegen tőlem, éppen ezért esik rosszul a most már 37%-osra feltornázott portya nyerési mutatóm, a fennti erőviszonyok mellett.

szerk.:
kérdés:
szövetségalapításnak milyen költségei vannak? jár vele valamilyen plusz alapból? Ha alapítok egyet, de nem működik, mert pl. a tagok nem dolgoznak bele, akkor van-e lehetőség a megszűntetésére, a befektetett energia egy részének visszanyerésére?
A hozzászólást Shiako módosította 2008.09.23. 14:14:36-kor
Üdv:
Gabi
fórumozójohhaFérfi
Végzetúr tanonc
36 hozzászólás
Profil megtekintése
99. hozzászólás - 2008.09.23. 14:15:44
A varázslövedék akkor sebzi a maximumot, ha jóval nagyobb IQ-val rendelkezik a használója?
Vagy véletlenszerű a sebzés?
Üdv. Johha
népszerűKisujjFérfi
Végzetúr
65 hozzászólás
Profil megtekintése
100. hozzászólás - 2008.09.23. 14:38:10
Shiako:
A hordával számoltál? Az elején a gyémánt és smaragd leginkább csak egymást gyepálhatja szerintem. Bár másodikon a arázslatok nemtom mennyire rondiitanak be. Eddig még csak egyszer kockáztattam, de ott annyira nem fájt.
http://www.youtube.com/watch?v=wlwW0iinCVc
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőGigászok - a HKK legújabb kiegészítője