Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 123
Szerző
Topic neve: Karácsonyi vásár 2023
népszerűEmishiFérfi
Végzetúr mester
554 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Karácsonyi vásár 2023
21. hozzászólás - 2023.12.15. 10:36:22 (Válasz Őrmester #16 hozzászólására.)
Számold akkor azt is bele, amit Robesz írt, mert ez így eléggé sántít és ki van forgatva. Akkor lenne korrekt az érvelésed, ha nem az őskő számot hanem a havonta ráköltött összeget vennéd alapul a dolgonak, mert végső soron itt a termék maga a játék. És mivel nem olyan dolgokról beszélünk, mint pl más gamekben a skinek, hanem olyan kb kötelező dolgokról ami nélkül lemaradsz ergó "kötelező" jelleggel kell ezekre költeni. Szóval régen a 350 őskő elég volt 1-2 hónapig. Most ezzel meddig menne egy normál player? Érdemes lenne ez alapján egy ilyen KSH-s adatot összevetni

Szóval ez így eléggé ki van facsarva részedről.
Anno: Eliteninja
Csak akkor pontozz, ha hozzá is szólsz. Ha meg névtelenül lepontozol, figyelmedbe ajánlom a szebbik felem
Pontszám: 6.28
népszerűEmishiFérfi
Végzetúr mester
554 hozzászólás
Profil megtekintése
22. hozzászólás - 2023.12.15. 10:36:57 (Válasz gabibácsi #17 hozzászólására.)
Ezt ma váltottad? :D
Csak akkor pontozz, ha hozzá is szólsz. Ha meg névtelenül lepontozol, figyelmedbe ajánlom a szebbik felem
Pontszám: 6.28
kedvencgabibácsiFérfi
Végzetúr tehetség
247 hozzászólás
Profil megtekintése
23. hozzászólás - 2023.12.15. 10:39:05 (Válasz Emishi #22 hozzászólására.)
Egy részét.
Pontszám: 6.72
népszerűHusosfagyiFérfi
Végzetúr mester
545 hozzászólás
Profil megtekintése
24. hozzászólás - 2023.12.15. 10:50:14 (Válasz gabibácsi #17 hozzászólására.)
Én"csak" 2030-ig mentem el.
V5- Zafír Démonok
Pontszám: 6.06
kedvelt tagŐrmesterFérfi
Végzetúr mester
411 hozzászólás
Profil megtekintése
25. hozzászólás - 2023.12.15. 11:27:46 (Válasz Emishi #21 hozzászólására.)
Tudok úgy érvelni, hogy azt megfelelőnek tartsd? Azt, hogy én mit akartam közölni és hogy érzelmi felindulásból ki mit akart belelátni az irományomba, az két különböző dolog.

Nézd, azt, hogy ki mennyi őskövet fordít erre az amúgy ingyenes [ ] játékra, az mindenkinek a saját maga dolga. Mindenki máshogy játszik, mindenki mást tart fontosabbnak és éppen ezért mindenkinek lesz egy egyedi havi őskököltsége, amiket éppen ezért egymáséival nem lehet összehasonlítani. Mert ha megtennénk, akkor ki mondaná meg, hogy mire jogosabb költeni az őskövet, vagy mire feltétlenül muszáj? Senki. Vagyis de: egyénileg mindenki saját magának.

Amiről én írtam, az az akart lenni, hogy egy 2008-as befizetés mennyibe kerülne ma, ha az inflációt minden évben alkalmazta volna a cég. Ezek tényszerű számok (és fogadjuk el, hogy a KSH úgy számol, ahogy).

Az, hogy most utolér mindenkit ez a hirtelen emelés, azt én értem, hogy rosszul esik mindazoknak (köztük nekem is), akik szoktak befizetni és költeni, de ezt elfgoadni érdemesebb, mert nagyjából tehetetlenek vagyunk ellene.

Sajnálom, hogy nem tudtam jól átadni az élő fórummal kapcsolatos bekezdésemet, de valahogy úgy akart hangozni, hogy ott voltam Paco mögött, de nincs meg az emlékeimben, hogy Miklós mit mondott a prémium tagság 6 őskövéről, csak az maradt meg, hogy 20% emelés jön január 1-től. Ha 7-et mondott a most bejelentett 10 helyett, az akkor nem megfontolt volt Miklós részéről és úgy néz ki, hogy menet közben meggondolta magát, vagy jobban utánaszámolt, vagy mittudomén. Van ilyen, hogy az ember felelőtlenül kijelent dolgokat és utána van ez a "nem erről volt szó" hangulat, ami teljesen normális. De azon túl, hogy feldühített állapotunkban egymásnak esünk, annak az én nézőpontom szerint nincs sok értelme, hacsak nem a sérelmek okozása a cél, éppen ezért gondolom azt, hogy elfogadni tudjuk ezt, hogy ez most "megint" ilyen. Ez egy ilyen játék, Miklós ilyen, az elmúlt években ezt már megszokhattuk. Most csak ugyanaz történik enpluszegyedik alkalommal. Ezt is el lehet viselni, de mindneki más, mindenkinél másor telik be a pohár.

Lezárul egy korszak egy bizonyos szempontból és jön egy új. A változás pedig mindig nehéz, de mint mindenhez, ehhez is majd hozzá fogunk szokni. Ez van, tehetetlenek vagyunk.
A hozzászólást Őrmester módosította 2023.12.15. 11:30:33-kor
V2 - Momonga (ex-Böszmeség)
Pontszám: 5.53
népszerűEmishiFérfi
Végzetúr mester
554 hozzászólás
Profil megtekintése
26. hozzászólás - 2023.12.15. 11:48:39 (Válasz Őrmester #25 hozzászólására.)
Tudsz igen, ha nem csavarod ki a dolgokat állandóan

száraz tényeket írtam én is meg az előttem hozzá szóló is, semmi érzelem nem volt benne

Ha elolvasod az előző HSZ-em a 20%os emelésre azt írtam, hogy teljesen valid, ez esetben magadnak tedd fel a kérdést az érzelmekről kérlek. Részemről nem a sérelem okozás a cél, de nem szeretem azt, ha elmegyünk bizonyos tények mellett és ez alapján egy torzított valóságot kommunikálunk. A KSH szerint....tök jó mer a KSH szerint az átlag ember jóval többet keres(ne) és vlhol ugyanezeket a tortzításokat érzem a HSZ-eidben állandóan.

Persze, ingyenes játék ebben igazad van, csak emellett a hozzáállás mellett nem kell azon csodálkozni, ha a maradék játékosok is idővel megunják a banánt. A megszokásról meg annyit, hogy a szar is meleg, de nem kell megszokni, hiába fárad el az ember orra.

ÉS mint mondottam, részemről a 20% teljesen rendben van, még akkor is ha ott vannak azok a tények, hogy VALÓJÁBAN arányait tekintve jóval többet költ egy player a játékra, mint 2008, mive lez a fő érv.

Viszont a prém tagsággal kapcsolatban is tartom a véleményem. Nem az a 4 őskő fog hetente földhöz verni, elhiheted pusztán az elvek és a dolgok kezelése zavar, ennyi.
A hozzászólást Emishi módosította 2023.12.15. 11:57:35-kor
Pontszám: 6.03
népszerűHusosfagyiFérfi
Végzetúr mester
545 hozzászólás
Profil megtekintése
27. hozzászólás - 2023.12.15. 12:05:22
Néhányan tudják, hogy ez a második karakterem. Az elsővel több, mint 10 éve kezdtem játszani. Szóval van egy kis rálátásom a játék induló állapotára is.

Anno egy havi 2080 Ft-os befizetéssel simán el lehtett lenni, úgy hogy senki sem maradt le semmiről (és senkitől) és nem volt annyira nagy a szakadék a prém és nem prém játékosok között. (az is beleértve, hogy akkor még volt értelme az állatoknak adható, 20. szintig növelő tp-s cuccoknak is. Ez ma már a kiképzés mellet értelmetlen.)
Akkoriban ez az összeg 1 év alatt a havi fizetésem 25%-a volt.

Jelenleg a prémium tagság gyakorlatilag kötelező eleme a játéknak. Enélkül csak szenvedés.
Az új karakterem 2020 novemberi. Szóval 3 év távlatából: Jelenleg sokkal költségesebb a játék, mint régen volt. (tudom, régen minden jobb volt ) A csatlós fejlesztés óta főleg. De azonkívül is. Ha "penge" karaktert szeretnél építnei, akkor bizony zsebbe kell nyúlni. A régi karakteremre (ami nagyjából 4 évig volt meg) összesen nem költöttem annyit, mint a mostanira 1 év alatt. Az új fejlesztések mindig hoztak valami újabb költséget a már meglévő régiek mellé. A fejlesztések részeként mindig kerülnek be új relikviák is a relikvia oldalra. Ezek is már elmentek a "fizessetek többet" irányba. Régebben beraktak 4 új reliket, amiket 360 kőért megvehettél és nem maradtál le a többiektől. A mostani modell az, hogy vegyél meg 7 relikviát 630 kőért alkalmanként.

Mindezeket figyelembe véve a KSH statisztika értelmezése is ferdített, mert a játékon belül igenis megjelent az infláció mégpedig abban a formában, hogy "ugyanazon játékélmányért" a feljesztésekkel bevezetett elmelkedő őskőköltséggel többet kell fizetni.
Jelenleg, ha ugyanazon (top) játékélményt szeretnék, akkor 1 évre vetítve a havi fizetésem minimum 50%-át költöm. (úgy, hogy a fizetésem a 3x annyi, mint 10 éve volt.) Tehát a 3x fizu mellet 200%-kal (25%-ról 50%-ra) többet igényel a játék, mint 10 éve. Ez 6x költség. Tudom, hogy a fizetés-játékkölstég arányosítása csak az én példámra igaz, másnál teljesen más számok jönnének ki, de mindenki nyugodtan kiszámolhatja a sajátját.

Szóval tartom magam az előbb leírtakhoz. De a prémium tagság emelése (szerintem) már "bicskanyitogató" kategória. Főleg annak fényében, hogy mennyivel költségesebb a játék, mint régen volt. A 6x kölség emelkedésnek szerintem teljesen fedeznie kellene az inflációt. Az más kérdés, hogy azért döntenek az ilyen emelés mellett, mert már annyira lecsökkent az aktív játékosállomány (és abból a fizető játékos), hogy egyszerűen a gazdasági megfontolás ellehetetlenítenítené a játék fenntartását. Nem mindegy, hogy 5000 játékos fizet évi 25.000-et vagy 250 játékos évi 150.000-et. Mert a második kevesebb. Így nézve teljesen elfogadható, hogy árat emel a fejlesztőcsapat.

Szóval haladjunk tovább. Emészük a változásokat és élvezzül a játékot.
V5- Zafír Démonok
Pontszám: 6.71
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3674 hozzászólás
Profil megtekintése
28. hozzászólás - 2023.12.15. 13:43:12
A prémium tagság ára havi 2 zsemléről 3-ra nő, de aki akar, betárazhat belőle akár több évre előre, a régi áron.

És igen, a játék indulásához képest több lehetőség van őskő költésére, de szerzésére is. Számos ingyenes őskőszerzési lehetőség van a játékban, nem szólva a kiégett őskövekről, és az őskő kuponokról - egy átlag játékos nem igazán költ többet a játékra, mint 6-8 évvel ezelőtt (ez időszak alatt az aktiív játékosok száma, és a játék éves bevétele is nagyjából állandó volt).

Nyilván mindenki azt szeretné, ha a Végzetúr örökké működne, és a végtelenségig fejlesztenénk és lehetne benne fejlődni, de ennek vannak költségei, amik a 15 év alatt nem 20 (és nem is 50!) százalékkal nőttek, hanem sokkal többel.

Mindenesetre aki úgy érzi, méltatlan, hogy egy játék ára 15 év alatt összesen 20%-ot nő, attól elnézést kérünk, de sajnos ez már elkerülhetetlen volt, a többiek megértését köszönjük.
A hozzászólást Miklós módosította 2023.12.15. 13:47:00-kor
Pontszám: 6.32
közkedveltNeo26Férfi
Végzetúr tehetség
124 hozzászólás
Profil megtekintése
29. hozzászólás - 2023.12.16. 14:33:17
Csak totál véletlenül léptem be fórumra, mert mellé nyomtam. De ha már így történt, meglepődve tapasztaltam, hogy micsoda fórum élet zajlik itt kérem! Tegnapi dátumnál régebbi hsz nincs a topban, így elkezdtem magam is olvasgatni, mi az ami ennyire felpezsdítette a manapság (részemről) unalmas fóruméletet.

Látom, egyeseknél ilyen vagy olyan okokból kiverte a biztosítékot a tervezendő emelésekről szóló iromány..... Valójában nem értek egyet az elégedetlenkedők táborával, mert én mindig globálisan gondolkodom és így is nézem a dolgokat. Lehet lesznek akik megköveznek ezért, de ez az én véleményem.

2009 nyara óta játszom a játékkal, miután még mindig játszom, így azok táborát erősítem, akik szeretnék, hogy a Vu ne érjen véget. (Ha már egyénileg ennyit belefektettem!) Összességet tekintve, valljuk be, rengeteget fejlődött a játék és eléggé komplex is lett, aminek csak örülni tudok, mert legalább nem unatkozom. Ez a tervezőknek nyilván pénzbe került, amit ki kell termelniük. Ez érthető! Manapság már semmi nincs ingyen az életben. Ha este villanyfénynél leülök a lányommal sakkozni, az se. Az, hogy közben milyen teljesítményű izzót használunk, az egy egyéni döntésen múlik! Nyilván az élelmesebbje, abból is jobban jön ki majd. A döntéshozás lehetősége mindenkinek adott. Hogy mit áldozol rá, egyénileg dönthető el. Mint ahogy az is, hogy az emelés hallatán, én személy szerint, hagyjam abba vagy sem? Senkit nem lehet kényszeríteni semmire.

1.)20% kavics ár emelés? Mivel még nem volt eddig őskő ár emelés, így igazából ez szerintem elfogadható a körülményeket ismerve!

2.)Igen, valóban jóval költségesebb lett a játék, mint a kezdeti időkben, de cserébe, rengeteg fejlesztést és játékélményt kaptál/kapsz a pénzedért. Mindenkinek egyénileg kell eldöntenie, ebből mi az amit tud/akar vállalni.

3.)A prémium tagság emelése? Igazából szerintem, ez nem tétel és nem mellesleg nem is biztos, hogy több kiadással jár, ha az egyik kezemmel adok, a másikkal elveszek elvet nézem. Ebben élünk nap mint nap, olyan nincs, hogy ingyen kapsz valamit, azt hiszem ezt nyugodtan kijelenthetem.
A Hűség útjában, az előzetes bejelentések alapján minden évben kapsz gyémánt őskő kupont, ami egalizálja a prémium tagság növekedési költségét, nyilván ezért egyszer egy nagyobb beruházást ki kell fizetni. De fel kell tenned itt is magadnak a kérdést, hogyan jársz jobban? Ha most 6 kavicsért veszel prém tagságot évekre előre, vagy évente egalizálod a megnövekedett +költségedet kupon felhasználásával.

Lehet én vagyok túl naiv, de nem hinném, hogy egy ilyen hírt olvasva egyeseknek ennyire ki kéne akadni, hisz senkit nem kényszerítettek semmire, mindenkinek az egyéni döntésén múlik, mi az amit vállalni tud/akar!
V6-Redlips (Árral Szemben)
Pontszám: 8.59
kedvencTosfFérfi
Végzetúr
89 hozzászólás
Profil megtekintése
30. hozzászólás - 2023.12.16. 19:22:17
Totálisan igazad van, végre leírta valaki komplexen!
Annyit hozzáfűznék, hogy van az a tábor aki mindig elégedetlen lesz mindennel, és van aki az adott helyzetből a legtöbbet hozza ki, mennyit és hogyan áldoz a hobbijára, de trollkodni nem etikus!
Véleményt sokféle képen ki lehet fejezni, játszani nem kötelező, inkább támogatni kellene jobban ötletekkel, nem leoltani a fejlesztéseket, változásokat!
Pontszám: 7.99
kedvelt tagŐrmesterFérfi
Végzetúr mester
411 hozzászólás
Profil megtekintése
31. hozzászólás - 2023.12.16. 22:02:02 (Válasz Neo26 #29 hozzászólására.)
Valahogy nekem is így kellett volna közölni. Szétszórt vagyok mostanában, sajnálom.
Pontszám: 6.65
népszerűBlack DeathFérfi
Végzetúr tehetség
218 hozzászólás
Profil megtekintése
32. hozzászólás - 2023.12.17. 01:10:24
Kifejtem én is a véleményem... (Növelem kicsit a hozzászólások számát)

Az áremelés érthető.. nem örülök neki, de valahol megértem.. Igazából onnan értem meg az áremelést, hogy a Végzetúrban még nagyon sok potenciál van, aminek egy részét szerintem kötelező megvalósítani (sok térkapupont, felesleges katalizátor esszencia, felesleges smaragdszelencék, felesleges mytolronitok) és sok olyan dolog van ami megvalósulhat, egyszerűen adottak hozzá a feltételek, hogy a játék fejlődjön, akár hosszabb eventek, akár kisebbek, de a jelenlegi játékélmény fokozható (röpke példa: jelenleg a hűség útja adja az ingyen plusz jutalmakat --> szerintem ezt mára már megszoktuk, de amint az event ezen szakasza véget ér valószínűleg hiányozni fog).

Az áremelést szerinteem nem így kellett volna bejelenteni, vannak jobb, ésszerübb keretei is.. szerintem más lett volna, ha ez az információ teljesen nyilvános lett volna a találkozó után. Ez áremelés a játékosoknak egy fontos információ (ha elöbb tudom, lehet, hogy másképp kalkulálok és most nagyobb csomagot veszek --> ezt a lehetőséget elvették, ez nem játékosbarát).

Kicsit alternatívabban is meg lehetett volna oldani az áremelést, mint a rádobunk kb 20%-ot... A jelenlegi csomagárak növekedhettek volna 10%-al, a kapott őskő csökkenhetett volna 10%-al, vagy egyéb variánsai.. és természetesen a befizetések mellé, ha befizetési akció van, szerintem a jutalmaknak egyértelműen nőni kellene (valamit valamiért! nagyobb összeg nagyobb, több táp a befizetési akciónál! támagotunk, de el is várunk!)

Van a játékban egy 2,5 hónapos időszak amikor nincs befizetési akció ide be lehetett volna tenni egyet és a fentebb leírtakkal megvan a kieső összeg, mi meg kapjuk pluszba a csomag ajándékait.

Az áremeléssel egyetemben érdemes lenne a játékvezetés részéről átalakítani játékosbaráttá a "kényszer őskő költéseket", értem ez alatt, hogy például:
- minieventek alatt ösköves gyógyital vásárlás kapjon alternatívát (pl: állatfelszerelés vagy szabad költés)
- Remény városa alatt a napi ajánlatban ne kelljen szemetet venni (hagyjuk meg az őskőköltés szabadságát)
- VT és GigaVT-ben a portyaszimulációs őskőkidobás, az ősköves gyógyital/manaital felhasználás, a kristályitalok felesleges megvetetése.. ezekre jobb lenne egy alternatíva amivel értelmesen el lehet költeni az őskövet.. erre bevezethető lehetne speciális VT csomagok ami minden új VT vagy GigaVT megnyitásakor új megvásárolhatóak lennének (nem nehéz összehozni 5-10-15-20 ősköves csomagokat amiben értelmes dolog is lehetne (vadászat/portya ital, energiakoncentrátum, horda trófea, sorsjegy..stb).
- BU eventnek is le kellene követnie, hogy ne kelljen feleslegesen azaz kényszerből megvenni kristályitalokat, stimulátort..stb

...stb.. a játékélményen sokat javít, ha nem kell kiszórni feleslegesen az ősköveket, hanem olyan tárgyra, spec csomagra lehetne költeni ami hasznos

A prémium tagság árának emelkedéséről az a Miklós által említett 2 zsemle, nem 3 zsemle.. (ha 2 zsemle 3 kő/db akkor a harmadik miért 4 kő/db.. kiindulásnak és ha hozzáveszem azt, hogy az őskő is drágul, akkor könnyen kijön a kb 4 zsemle.. az pedig már a duplája --> ha egyszer eljutok élő találkotra jelképesen a példáért Miklósnak ajándékozni fogok 3 darab zsemlét egy zacskóban amire ráírom, hogy 4 zsemle van benne! )

A prémium tagság is megoldható lett volna szerintem másképp, amit szerintem el is fogadtunk volna talán szó nélkül is.. a prémium tagság ára nőhetett volna 6-ról 7 őskő-re.. erre ráépülhetett volna egy 3 ősköves prémium plusz csomag ami tekintve a drágulás mértékét tovább növelte volna 7,5-10%-al a naponta kapott csp-t és növelhette volna a kapott AF pontokat 4-6%-al)...

(Más: Prémium tagságnra szerintem régóta kellene lennie egy külön befizetésnek ahol 90, 180 és 360 napra meg lehetne vásárolni a szolgáltatást kedvező áron)

Szumma: egy áremelkedés nem a világvége.. és ki lehet hozni belőle egy win-win helyzetet a mostani talán lost-lost helyzetből.. némi kreativitás, jó és pontos információközlés, plusz adalékok...

Mod: elnézést a sok helyesírási hibáért
A hozzászólást Black Death módosította 2023.12.17. 03:45:27-kor
V1,V2,V3 - Black Death
V5 - Black Toxic
V6 - Black Fétis
Pontszám: 7.78
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3674 hozzászólás
Profil megtekintése
33. hozzászólás - 2023.12.18. 11:46:35
Igen azt én is láttam, hogy nem is a 20%-al volt itt gondja pár játékosnak, hanem a prémium tagság emeléssel, de ez igazándiból eléggé elenyésző mennyiség még így is, a többségnek az őskőtermő zsák fogja néhány pottyantásból teljesen ingyenesen kitermelni.

Néztem egyébként, hogy milyen ingyenes őskőszerzési lehetőségek vannak a játékban, 1 éves távlatban (zárójelben baszolút csak becslések átlagra):
őskőtermő zsák (1300)
bolygó ura 2x (620)
kompenzáció / ajándék (350)
V4 (400)
kihívás tornya, egyéb ajándékok (100)
a templomkristály beváltást nem említettem, mivel arra van korlát, de onnan is egy jó nagy adag őskő kiszedhető.
A játék korai szakaszában ezek egyike sem létezett.

Illetve nagyon sok dolog már így is megkerülhető, sok vásárlás platinával kiváltható. Ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem lesznek még további lehetőségek, ahol az őskő költést ki lehet váltani mással, de azért nem akarunk átesni a ló túloldalára sem. Az idei fejlesztési tervek között szerepel ugye az ismételhető küldetések jelentős automatizálása / egyszerűsítése, szerintem az is őskő megtakarítással jár majd.
Pontszám: 6.84
kedvencLira94Nő
Végzetúr
55 hozzászólás
Profil megtekintése
34. hozzászólás - 2023.12.19. 11:55:12 (Válasz Miklós #33 hozzászólására.)
Ezt a "többségnek úgy is meg van az őskőtermelő zsák" szlogent nem először olvasom. Ezt milyen adatra van alapozva? Sosem volt alátámasztva. Légből kapott dolgokkal dobálózni a legegyszerűbb.

Mert ugye nagyon szép összeg amit termel a zsák. HA meg van valakinek.

Továbbá árnyalja a képet, hogy a bolygó ura eventen a max elért őskőhöz hányszor kell dekrétumozni (pl stimulátor) és mennyi őskövet kell kiadni pl vadászzsákmányra, 30 kék mytora, 100 őskőköltésre. (1 éves távlatra meg a duplája)
---
Pontszám: 7.97
kedvencErik0119Férfi
Végzetúr
93 hozzászólás
Profil megtekintése
35. hozzászólás - 2023.12.19. 12:26:06
Kedves Miklós. Játékos oldalról nézve pedig nincs olyan esemény amiben ne kellene őskövet költeni.
A Hűség útja 2. jutalmára mennyi őskövet is kellett költeni, ha valaki nem szerzett hűség emblémát? 200-nál biztosan többet.
Előtte a remény városa top építész jutalmához mi is a feltétel? Ja hogy fizess be minimum 350 őskövet.
Mondjuk ki nyíltan, mostanra nincs olyan játékelem, ami magas szinten ne lenne időigényes. Amit őskővel tudsz kiváltani a legtöbb esetben.
Az elmúlt 15 év arról szólt hogy mindenből gyűjtsél többet, amit több időbe kerül, de tessék, megveheted őskőért.
Ez ár-érték arányban a mai világban lassan megfontolandó lesz. Pláne hogy mobilon kínzás a játékkal játszani.
Említetted hogy a játék korai szakaszában nem volt alternatíva őskő szerzésre. Igen, a játék elején 350 őskővel elvoltál több mint egy évig. Mostanra nem lenne elég egy eseményre sem.
Ha innen nézzük, akkor viszont a játék kezdetétől messze nagyobb a befizetés mennyisége, cserébe csak egyre több időt kell a játékra költeni.
Az exeltábla úgyis eldönti jövőre, hogy az emeléssel jobban jártatok-e.
Pontszám: 8.20
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3378 hozzászólás
Profil megtekintése
36. hozzászólás - 2023.12.20. 00:14:14 (Válasz Lira94 #34 hozzászólására.)
Igazából teljesen igaza van. Ilyen relikje mindenkinek csak egy lehet. Évente négyszer kijön AH-ban. Nem azt mondom, hogy azonnal mindenkinek meglesz és elég drága is, de aki nagyon akarja meg tudja venni.
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 7.93
kedvencGloriaNő
Végzetúr mester
290 hozzászólás
Profil megtekintése
37. hozzászólás - 2023.12.24. 22:47:41
Először is, Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Másodjára pedig, NA B+! Ismét kitört a karácsonyi portyamentesített időszak, és aki nem tudott délelőtt gép elé kerülni, az bukta a 3 kihívást ... Minden évben szóvá teszem, de soha nem veszik a fáradtságot, hogy ilyenkor ne legyen ilyen feladat... pedig előre tervezhető a dolog, 1 nyomorult feltétel, hogy 24-én ne kihívás, hanem mondjuk térkapu legyen a feladat... mi ebben a megoldhatatlan?
Pontszám: 8.43
kedvelt tagEMTybFérfi
Végzetúr tehetség
106 hozzászólás
Profil megtekintése
38. hozzászólás - 2023.12.25. 00:12:30
Így van, karácsonyra PP-s feladat nem szép dolog.
Pontszám: 7.66
kedvelt tagŐrmesterFérfi
Végzetúr mester
411 hozzászólás
Profil megtekintése
39. hozzászólás - 2023.12.25. 11:53:26 (Válasz Gloria #37 hozzászólására.)
Boldog Karácsonyt!

Nekem az furi, hogy ha minden évben ez gond, hogy van egy nap, ahol 24 órára nem lehet kihívásozni és a JV sem tesz semmit ez ellen (ezek a külső okok), viszont tudjuk, hogy mikor kezdődik a miniesemény és van egy wiki is, ahol minden le van írva, azaz pontosan kiszámítható, hogy melyik nap kell egy picit tervezni, hogy meglegyen aznapra is a 3 kihívásos feladat, akkor miért nem tesszük meg, hogy kiszámoljuk, hogy beleesik-e a dec. 24 12:00 - dec. 25 11:59 közötti időszak ebbe (ezek lennének a belső okok)?

Egyik nézőpont szerint tehetetlen vagy, mert a JV nem tesz semmit, másik nézőpont szerint nagyon is cselekvőképes vagy, hiszen úgy alakítod a napodat, ahogy akarod. Nyilván mindenki hoz egy döntést, azt, amelyiket akarja és nem feltétlenül tudatosan.

Nem volt célom az offenzívkodás, csupán egy másik nézőpontot akartam behozni, ami feloldja a kínzó tehetetlenséget.
A hozzászólást Őrmester módosította 2023.12.25. 12:11:35-kor
Pontszám: 7.12
kedvencpityuFérfi
Végzetúr mester
890 hozzászólás
Profil megtekintése
40. hozzászólás - 2023.12.26. 13:12:24 (Válasz Őrmester #39 hozzászólására.)
Tudod öregem, ebben azért nem feltétlenül van igazad. A Karácsony mégis csak egy ünnep ami a családról szól, és nem mindenki olyan szintű kocka, hogy figyelembe vegye azon a napon a játék "igényeit", ellenben az viszont elvárható a játék tervező-kivitelező-üzemeltető "entitástól", hogy vegye figyelembe a játékosok igényeit, ha már egy "KARÁCSONYI" eventet hoz be a játékba. Mert ugye 24-én nagyüzembe kezdenek a szülők, ajándék csomagolás, sütés főzés, fenyőfa állítás - díszítés stb, aztán az ember valamikor este felé, amikor a család kiörömködte magát, leül a gép elé lazulni, és előkerül a játék... de addigra már "bukó" a PP-s feladat, ami azért egy kicsit elszomorító...

Szóval szerintem Gloriának igaza van, ezzel igenis a játék fejlesztőjének kellene foglalkoznia, de a kockának, akinek se kutyája, se macskája, így is megteszi
V1 - Lord of destiny
V6 - LoD
V4 jelen:
V4 múlt: Vérszívó, Becstelen Banyapók, Hikari, Overlord, Superman
Pontszám: 6.00
Oldal: 123
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőGigászok - a HKK legújabb kiegészítője